Nokia julkisti osavuosikatsauksen ja Lumia-sarjan myyntiluvut

Matti Robinson
26. tammikuuta, 2012 13:50

Nokia julkisti hetki sitten osavuosikatsauksen, jossa käsitellään vuoden 2011 viimeistä neljännestä. Nokian tulos odotetusti romahti, mutta ei aivan pessimistisimpien arvioiden mukaan. Yhtiö kertoi myös hieman odottamattomasti jo Lumia-sarjan puhelinten myyntilukemista. Nokian ensimmäisten Windows-puhelinten myyntimäärät ovat kohonneet viime vuoden aikana reilusti yli miljoonaan.
Odotetusti vilkas vuoden viimeinen neljännes oli edellistä neljännestä parempi, mutta edelliseen vuoteen verrattuna tiputusta oli selvästi. Nokian liikevaihto vuoden 2011 neljänneksellä oli 10 miljardia euroa, joka on vuoden takaista reilun viidenneksen vähemmän. Liikevoitto (ei-IFRS) puolestaan tipahti yli puolet vajaaseen 500 miljoonaan.
Älypuhelimien myynti kasvoi loppuvuonna Nokia N9:n ja Lumia-puhelimien siivittämänä edellisneljänneksestä neljänneksellä, mutta ennen Symbianin kuoppausta mitattuun, vuodentakaiseen neljännekseen pudotusta on miltei 40 prosentia.
Nokia arvioi, että Symbian-puhelimien osuus kappalemääräisestä myynnistä tulee olemaan aiemmin kerrottua pienempi johtuen muuttuvasta markkinatilanteesta ja Lumia-puhelimiin panostamisesta. Perinteisten matkapuhelimien osalta kiitosta saivat kaksois-SIM-puhelimet, jotka nostivat myyntiä erityisesti Aasiassa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.