Microsoft haluaa tietää pahimmat Android-kokemuksesi

Manu Pitkänen
31. tammikuuta, 2012 9:55

Viime viikolla tietoturvayhtiö Symantec julkaisi tiedon, jonka mukaan jopa viisi miljoonaa Android-puhelinta olisi saanut haittaohjelmatartunnan viheliäiseltä sovellukselta. Microsoftilla ollaan päätetty ottaa kaikki ilo irti tapauksesta.
Symantecin väite haittaohjelmatartunnasta on kyseenalainen, sillä esimerkiksi tietoturvayhtiö Lookoutin mukaan kyse ei ole täsmälleen ottaen haittaohjelmasta, vaan aggressiivisesta mainonnasta. Yhtiöt ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että tuskin kukaan haluaisi asennuttaa sitä puhelimeensa. Android.Counterclank-niminen ohjelma on löytynyt ainakin 13 Android Marketin sovelluksesta. Googlella olisi siis työnsarkaa ohjelmien tarkistamisessa ennen kuin ne päätyvät jakoon sen sovelluskaupassa.
Microsoftin Windows Phone -evankelista Ben Rudolph on tapauksen innoittamana päättänyt pyytää tuskastuneita Android-käyttäjiä levittämään omat huonot kokemukset maailmalle Twitterin kautta. Pahimmat tarinat veistelleet palkitaan Windows Phone -puhelimella. Tarinat on merkitty droidrage-hashtagilla.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Microsoft haittaohjelma Windows Phone Symantec
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.