Peruspuhelimiin panostaminen saattoi olla Nokian fiksuimpia päätöksiä

Manu Pitkänen
31. tammikuuta, 2012 19:58

Maailman suurimman puhelinvalmistajan eli Nokian uusi älypuhelinstrategia oli eittämättä mobiilialan viime vuoden puhutuin aihe. Älypuhelimet ovat muutenkin median fokuksessa, mutta onko niille annettu liian suuri painoarvo.
Tero Kuittinen huomauttaa Forbesissa julkaistussa kirjoituksessa, että Nokian 40 dollarin peruspuhelimet ovat kannattavampia kuin esimerkiksi Sony Ericssonin 200 dollarin Android-älypuhelimet.
Viime vuoden loppua koskevien osavuosikatsausten (Q3 ja Q4) perusteella Nokian peruspuhelimien kysyntä on pysynyt vakaana, joskin niiden keskihinta on pudonnut noin 40 eurosta noin 30 euroon (vuoteen 2010 nähden). Kysynnän uskotaan hiljalleen laskevan, mutta toimitusten uskotaan pysyvän kuluvan vuoden osalta edelleen noin miljardissa kappaleessa.
Taantuvalle alalle panostaminen ei pitkässä juoksussa ole järkevää, minkä takia useimmat isot valmistajat ovat jättäneet markkinat hyvissä ajoin. Nokia on kuitenkin pysytellyt peruspuhelimissa ja se on kantanut hedelmää. Samaan aikaan älypuhelimiin satsanneet Android-valmistajat (Motorola, HTC, Sony ja LG) ovat alkaneet kompuroida.
Kuittinen arvioikin, että Nokian päätös jatkaa peruspuhelimissa saattaa osoittautua hyvinkin järkeväksi ratkaisuksi. Sen ansiosta Nokialla on ollut aikaa rauhassa rakentaa toimiva strategia edullisia älypuhelimia varten. Tämän kategorian tuotteisiin Nokia aikoo panostaa jatkossakin, mistä esimerkkinä hiljattain paljastunut Smarterphone-kauppa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia älypuhelin puhelin S40 matkapuhelinmyynti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.