Nokian Ahtisaari vihjaa langattomasta latauksesta

Teemu Laitila
1. helmikuuta, 2012 10:52

Nokian muotoilujohtaja Marko Ahtisaari vihjaa brittiläisen The Guardian -lehden haastattelussa, että Nokia haluaisi luopua kokonaan esimerkiksi puhelimen lataukseen käytetyistä johdoista.
Ahtisaaren mukaan tavoitteena on tehdä puhelimesta ulkoisesti mahdollisimman yksinkertainen. Yksinkertaisuutta painottava suunnittelufilosofia näkyy selvästi Nokian N9:ssä sekä sen muotoilua noudattavissa Lumia 800 - ja 900-puhelimiissa.
Uusimmissa Lumia-malleissa Nokia on poistanut jopa micro-USB-porttia suojaavan muoviläpyskän, joka oli toinen puhelimen liikkuvista osista. "Jos puhelimesta voidaan poistaa liikkuvia osia ja tehdä puhelimesta entistä kauniimpi, me teemme sen", Ahtisaari vakuuttaa Guardianille.
Kun yksinkertaisuutta painottava ajattelutapa viedään äärimmilleen, Ahtisaari kysyy mihin johtoja edes tarvitaan. Johdottomuus voisi tarkoittaa esimerkiksi HP:n TouchPad-tabletissakin käytettyä langatonta lataustekniikkaa sisäänrakennettuna puhelimiin.
Langatonta latausta tuskin löytyy vielä seuraavista Lumia-malleista, mutta tekniikka on ollut olemassa jo pitkään. Langattomiin tiedonsiirtotekniikoihin yhdistettynä puhelinta ei välttämättä tarvitsisi ikinä kiinnittää johdon päähän, vaan latauksen lisäksi myös datasiirto esimerkiksi tietokoneelle hoituisi saumattomasti vain asettamalla puhelin työpöydälle.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Ahtisaari Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.