Ericsson ja Qualcomm toivat 4G-puhelut askeleen lähemmäs

Teemu Laitila
2. helmikuuta, 2012 17:23

Verkkolaitteita valmistava Ericsson ja esimerkiksi Snapdragon-järjestelmäpiireistään tunnettu Qualcomm ovat kertoneet suorittaneensa onnistuneesti kesken puhelua tapahtuneen vaihdon LTE-verkosta 3G-verkkoon.
LTE-yhteydet ovat sitä tukevissa harvoissa puhelinmalleissa olleet pelkästään datayhteyksien käytössä, sillä nykyisellä tekniikalla Voice over LTE -puheluiden (VoLTE) siirtäminen sujuvasti 3G-verkkoon kesken puhelun ei ole ollut mahdollista.
Kyky vaihtaa verkkoa niin sanotusti lennossa kesken puhelun on yksi standardeja valvovan 3GPP:n vaatimuksista ja uusin edistysaskel on tärkeä virstanpylväs jonka myötä VoLTE-tekniikka voidaan tuoda kuluttajakäyttöön.
Uuden toiminnallisuuden taustalla on SRVCC-niminen (Single Radio Voice Call Continuity) tekniikka yhdistettynä aiempaan CSFB-tekniikkaan. Niiden avulla yksi radiopiiri voi hoitaa sekä 3G- että 4G-yhteyksiä ja vaihtaa näiden välillä tarpeen vaatiessa. Paremman VoLTE-tuen lisäksi SRVCC poistaa laitteista tarpeen kahdelle erilliselle radiolle, mikä puolestaan vähentää laitevalmistajien kustannuksia ja ennen kaikkea helpottaa LTE-laitteita vaivanneita akkukeston ongelmia

Lue myös nämä
Tägit
LTE 4G Qualcomm Ericsson VoLTE
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.