Motorola sai Applen laitteille myyntikiellon Saksassa

Teemu Laitila
3. helmikuuta, 2012 17:03

Apple on joutunut oikeuden päätöksen jälkeen lopettamaan 3G-tekniikalla varustettujen iPadien sekä iPhone 3GS - ja iPhone 4 -mallien myynnin saksalaisessa nettikaupassaan.
Oikeuden päätöksen taustalla on FOSS-blogin mukaan Motorolan kanssa viime vuonna syntynyt riita GPRS-tekniikkaan liittyvistä lisenssimaksuista. Motorola on toimittanut oikeudelle 100 miljoonan euron takuusumman tuomion tueksi.
Kiistassa on kyse Motorolan omistamista GPRS-standardiin oleellisesti liittyvistä tekniikoista, joita Apple ei ole lisensoinut Motorolalta. Motorola olisi halukas lisensoimaan tekniikkansa, mutta yhtiöt eivät ole päässeet sopuun hinnasta, jonka takia Motorola haki oikeudelta myyntikieltoa niille Applen laitteille, joissa käytetään Infineonin kantataajuuspiiriä.
Applen mukaan Motorolan tarjoamat lisenssiehdot eivät noudata standardien kannalta välttämättömien tekniikoiden lisensoinnissa vaadittuja FRAND-ehtoja (Fair, Reasonable And Non-Discriminatory).
Applen laitteiden myynti jatkuu kuitenkin kivijalkamyymälöissä ja valtuutettujen jälleenmyyjien myyntipisteissä, sillä päätös koskee vain Applen saksalaista tytäryhtiötä. Motorola yrittää kuitenkin laajentaa myyntikieltoa koskemaan myös amerikkalaista emoyhtiötä.
Applella on menossa vastaavia FRAND-sopimusten alaisiin tekniikoihin liittyviä kiistoja myös Samsungin kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.