Ohjelmat kaatuvat herkemmin iOS:ssä kuin Androidissa

Manu Pitkänen
5. helmikuuta, 2012 11:51

Start up -yhtiö Crittercismin tutkimuksen mukaan esimerkiksi Applen iPhone-puhelimissa käytetyssä iOS-käyttöjärjestelmässä ohjelmat kaatuvat useammin kuin kilpailevassa Androidissa.
Tulos on saatu keräämällä tietoa kahden kuukauden ajan ohjelmista, joista löytyi yhtiön monitorointiohjelma. Tarkkailujakso oli viime vuoden marras-joulukuussa ja tutkimuksen aikana sovelluksia käynnistettiin yhteensä 214 miljoonaa kertaa. Eri iOS- ja Android-versiot olivat laajasti edustettuina.
Kun katsotaan millä alustalla syntyy eniten kaatumisia, saadaan selväksi ykköseksi iOS 5.0.1. Toisiksi eniten kaatuilua oli iOS 4.2.10:llä ja kolmanneksi eniten iOS 4.3.3:lla. Androidilla ohjelmat olivat kaatumisherkimmillään Android 2.3.3:lla.
Näitä tuloksia kuitenkin vääristää se, että iOS-ohjelmia käynnistettiin tarkastelujaksolla noin kolme kertaa enemmän kuin Android-sovelluksia. Kun tämä muuttuja eliminoidaan, erot tasoittuvat selvästi. IOS on kuitenkin edelleen epävakaampi alusta (alempi kaavio, ohjelmat jaettu kolmeen kastiin "paremmuuden" perusteella).

Lue myös nämä
Tägit
Apple Android iOS Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.