Tämän takia Siri on vain uusimman iPhonen ominaisuus

Teemu Laitila
7. helmikuuta, 2012 18:47

Applen iPhone 4S -puhelimessa käytetty A5-järjestelmäpiiri sisältää sisäänrakennetun ominaisuuden, joka parantaa henkilökohtaisen avustajan Sirin toimintaa. Sirin tarvitseman tekniikan leipominen sisään prosessorin yhteyteen selittää sen, miksi Apple ei ole tuonut ääniohjausta vanhemmille puhelinmalleille.
Asia paljastui Audience-nimisen start-up-yrityksen pörssilistautumisen yhteydessä. Audience on kehittänyt oman earSmart-nimellä tunnetun melunpoistoon erikoistuneen DSP-piirin. Puheen erottaminen taustamelusta on olennainen osa luotettavasti toimivan puheentunnistuksen toteutusta.
Aiemmissa iPhone-malleissa Audiencen piiri oli rakennettu erillisenä komponenttina puhelimen sisään. Piirin integrointi suoraan prosessorin yhteyteen selittää myös sen aiemmin ihmetystä herättäneen seikan, miksi Applen A5-järjestelmäpiiri on huomattavasti muita suorituskyvyltään vastaavia piirejä isokokoisempi.
Vaikka earSmart on olennainen osa Sirin toimintaa, sen melunpoistoa hyödynnetään luonnollisesti myös puheluiden laadun parantamisessa meluisissa ympäristöissä. Audiencen mukaan earSmart-tekniikka pyrkii imitoimaan korvan ja aivojen välistä toimintaa, joka on erittäin tehokas taustamelun suodattaja.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone Siri
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.