LG nokittaa Galaxy Notea erikoisella uutuudella

Teemu Laitila
8. helmikuuta, 2012 14:39

Korealaisista elektroniikkajäteistä pienempi eli LG on julkaissut videon yhtiön uudesta tabletin ja puhelimen ominaisuuksia yhdistelevästä laitteesta. LG Optimus Vu on viiden tuuman kokoinen ja sen näyttö perustuu puhelimissa harvinaiseen 4:3 kuvasuhteeseen.
Ensimmäisten tietojen perusteella LG Optimus Vu:n jättiläisnäyttö toimii 1024x768 pikselin resoluutiolla, mikä tarkoittaa erittäin hyvää 256 pisteen tiheyttä tuumaa kohti. Näytön erikoiselle kuvasuhteelle on hankala keksiä järkevää perustelua, kun lähes kaikki videomateriaalikin julkaistaan yleisemmässä 16:9 muodossa.
Lisäksi erikoinen kuvasuhde tekee viiden tuuman näytöstä lopullisesti käyttökelvottoman muutoin kuin vakaasti kahdella kädellä käytettäessä, jos se ei vielä ollut riittävän hankalaa samaan kokoluokkaan kuuluvan Galaxy Noten tapauksessa.


Prosessorin virkaa toimittaa 1,5 GHz:n taajuudella tikittävä kaksiytiminen Qualcommin Snapdragon-suoritin. Muistia on tarjolla gigatavu ja tallennustilaa kahdeksan gigatavua. Kameraosastolta löytyy 8 megapikselin kenno. Lisäksi Vu tukee NFC-tekniikkaa.
Käyttöjärjestelmänä on edelleen Android 2.3 Gingerbread, mihin viittaa myös laitteen alareunassa näkyvät erilliset näppäimet, joiden tarve poistuu kokonaan Androidin uusimmassa versiossa. Ice Cream Sandwich -päivitys on kuitenkin todennäköinen, jos laitetta joskus saapuu myös Euroopan alueelle.

Lue myös nämä
Tägit
LG LG Optimus Vu
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.