Androidin jälleenmyyntiarvo tipahtaa iPhonea nopeammin

Teemu Laitila
9. helmikuuta, 2012 18:36

Käytettyjen tavaroiden hinta-arvioihin keskittyvä Priceonomics kertoo omiin tilastoihinsa perustuen, että Applen iPhone-puhelimet säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa huomattavasti Android-puhelimia paremmin.
Priceonomics perustaa väitteensä omiin tutkimuksiinsa, jossa analysoitiin kaikkien Applen iPhone-mallien ja 70 suosituimman Android-puhelinten keskimääräisiä myyntihintoja niiden elinkaarten eri vaiheissa.
Sivuston mukaan 1,5 vuoden ikäisestä iPhone-mallista maksetaan vielä hieman yli puolet alkuperäisestä myyntihinnasta (53 prosenttia) kun Android-puhelimen myyjälle palautuu enää 42 prosenttia.
Priceonomics vertaa puhelimia autoihin, joissa vähemmän arvostettujen merkkien jälleenmyyntiarvo tipahtaa roimasti alaspäin heti kun menopeli ajetaan pois autoliikkeen parkkipaikalta. Puhelinten tapauksessa iPhonen jälleenmyyntiarvo tipahtaa käytön myötä hitaimmin ja puolen vuoden ikäisestä omena-puhelimesta voi saada edelleen yli 80 prosenttia alkuperäisestä hinnasta. Android-puhelinten hinta putoaa samassa ajassa jo lähes 60 prosenttiin.
Priceonomics päätyy tilastojensa perusteella johtopäätökseen, että iPhonen muita korkeampi jälleenmyyntihinta on suora seuraus muita korkeammasta laadusta. Valitettavasti yhtälö ei ole ihan niin yksinkertainen, vaan jälleenmyyntiarvoon vaikuttaa moni muukin tekijä.
Muutamia kuukausia käytetyn Applen puhelimen ostaja voi esimerkiksi olla kohtalaisen varma, että oma puhelin säilyy valmistajan lippulaivatuotteena vielä pitkän aikaa eikä seuraavassa kuussa ole Android-puhelinten tapaan taas odotettavissa uutta paremmilla spekseillä varustettua versiota. Oma osansa on myös erittäin rajatun valikoiman mahdollistamalla pitkällä tuotetuella, jossa Android-valmistajilla on huomattavasti parantamisen varaa. Lisäksi parempi jälleenmyyntihinta voi todellisen laadun lisäksi heijastella vaikutelmaa laadusta.
Silti puhtaasti taloudelliselta kantilta ajateltuna Priceonomicsin tilastoista voidaan päätellä, että saadakseen puhelimestaan mahdollisimman hyvän hinnan vielä seuraavana vuonna, kannattaa ostaa iPhone. Käytännössä valinta kannattanee kuitenkin tehdä omien mieltymysten ja käyttötarkoituksen perusteella.
Priceonomicsin tilastoista kertoi suomeksi ensimmäisenä Tietokone. Kiitos uutisvinkistä nimettömälle käyttäjälle.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.