Motorola: Android-päivitysten hitaus johtuu Googlesta

Teemu Laitila
10. helmikuuta, 2012 18:34

Motorolan mukaan Androidin hitaasta päivitystahdista ei voi syyttää puhelinvalmistajia, vaan todellinen syypää viivästyksiin on Google itse sekä kustomoituja laitteita vaativat operaattorit.
Vaikka Motorola on pian siirtymässä kokonaan Googlen omistukseen, yritysasiakkaista vastaavan yksikön johtaja Christy Wyatt ei pelkää kritisoida tulevan emoyhtiön päivityskäytäntöjä. "Kun Google julkaisee uuden ohjelmistoversion, se rakennetaan toimimaan sillä puhelimella, jossa se ensimmäisenä saapuu markkinoille", Wyatt selittää viitaten Googlen Nexus-sarjan puhelimiin.
Wyattin mukaan Google ei jaa uusien Android-versioiden lähdekooodeja valmistajille ennen virallista julkaisua. Syynä hitaisiin päivityksiin ei myöskään ole yleisen käsityksen mukaan valmistajien omat käyttöliittymät ja niiden kehitys. "Ekosysteemin muut jäsenet eivät näe lähdekoodeja ennen kuin kukaan muukaan. Sovellusten optimointi erilaisille järjestelmäpiireille ja eri maissa toimiville eri radiotaajuuksille on prosessin työläin osa", Wyatt avaa prosessia.
Vaikka yhtiössä Wyattin mukaan ymmärretään, että käyttäjät haluavat päivityksensä nopeammin, päivitysprosessi on valmistajan kannalta monimutkaisempi kuin päältä käsin näyttää. Ensiksi vaaditaan tuki laitteistolle, sen jälkeen valmistajien omat muutokset ja sovellukset, jonka jälkeen aikaa kuluu vielä operaattoreiden sertifikaattien vaatimaan testaukseen.
Käytännön tasolla valmistajilta tuntuisi kuluvan noin viisi kuukautta edellä kuvaillun prosessin suorittamiseen. Google julkaisi Ice Cream Sandwichin viime lokakuussa ja ensimmäisiä Android 4.0 -päivityksiä odotetaan Samsungin ja HTC:n laitteisiin maaliskuun aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Android 4.0
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.