Qualcommin uusi Snapdragon-prosessori pieksää kilpailijoita testissä

Teemu Laitila
21. helmikuuta, 2012 18:36

Qualcommin uusi kaksiytiminen Snapdragon S4 -piiri tarjoaa suorituskyä, joka peittoaa suuren osan nykyisistä huippumalleista leikiten. Tulokset käyvät ilmi tekniikkasivusto AnandTechin testeistä, jotka on ajettu MSM8960-piirin sisältävällä kehitysalustalla.
Vain kehittäjien käyttöön tarkoitettu laite sisältää kaksiytimisen Krait-arkkitehtuuriin perustuvan prosessorin, joka toimii 1,5 GHz:n taajuudella. Krait-ytimien seurana on hieman vanhempaan tekniikkaan pohjautuva Qualcommin oma Adreno 225 -näytönohjain, joka 28 nanometriin kutistuneen valmistusprosessin seurauksena kuitenkin toimii aiempaa huomattavasti nopeammin.
MSM8960 saavutti esimerkiksi Linpack-testissä (yhdellä ja useammalla säikeellä) tuplasti paremman tuloksen kuin mikään tähän saakka markkinoilta löytyvistä malleista. Myös käytännönläheisimmillä osa-alueilla kuten JavaScript-suorituskyvyssä ja muissa selaintesteissä oli saavutettu huomattavia parannuksia.
Ensimmäisiä Snapdragon S4 -piiriin perustuvia laitteita odotetaan saapuvaksi ensi viikolla käyntiin pyörähtävillä Mobile World Congress -messuilla. AnandTechin syvällisemmän analyysin ja tarkemmat testitulokset voi tarkistaa alkuperäisestä artikkelista.


Kuva: AnandTech

Lue myös nämä
Tägit
Qualcomm Snapdragon s4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.