Yhteenveto huhuista: mitä Nokia julkaisee ensi viikolla?

Teemu Laitila
23. helmikuuta, 2012 18:06

Ensi viikolla Barcelonassa järjestettävät Mobile World Congress -messut ovat alan isoin vuosittainen tapahtuma ja messujen aikaan nähdään läjäpäin tuotejulkistuksia. Nokialta odotetaan tänä vuonna monipuolista valikoimaa, johon kuuluu niin uuden strategian mukaisia Windows Phone -malleja kuin Symbian-pohjainen seuraaja kamerapuhelinten kuninkaalle Nokia N8:lle.
Tulevan kamerapuhelimen mallinimeksi veikkaillaan Nokia 803. Puhelimen kuvasensorin väitetään olevan yksi suurimmista, joita puhelimissa on tähän mennessä nähty. Laitteen teho riittää 1080p-tason videon tallentamiseen ja Nokia on jo julkaissut yhden videon, jossa esitellään laitteen tuottamia "puhtaita kuvia". Muita ominaisuuksia ovat neljän tuuman AMOLED-näyttö sekä NFC.


Mahdollinen ulkoasu suuren sensorin sisältävälle kamerapuhelimelle


Windows Phone -puhelinten osalta Nokia tuo myös eurooppalaisille uuden suuremman Lumia-mallin, joka vastaa Amerikan markkinoille julkaistua Lumia 900 -puhelinta. Tarkemmista ominaisuuksista ei ole tietoa, eikä ole varmaa tuleeko Pohjois-Amerikan versiosta löytyvä LTE-tuki myös kansainväliseen malliin.
Lumia 900 sijoittuu hintansa puolesta todennäköisesti nykyisen Lumia 800:n yläpuolelle, mutta MWC-messuilla nähdään myös ensimmäiset todelliset budjettiluokan Windows Phone -mallit. Halvemmissa WP-puhelimissa tullaan käyttämään Tango-nimistä käyttöjärjestelmäversiota, jossa laitteistovaatimuksia on höllätty aiemmista versioista. Ensimmäinen uuteen versioon perustuva puhelin tulee olemaan Lumia 610, jossa muistin määrä on tiputettu puoleen aiemmasta eli 256 megatavuun. Vaatimaton laitteisto näkyy kuitenkin myös hinnassa, jonka on veikkailtu asettuvan jopa 120 euron tietämille.
Selkeästi uusien mallien lisäksi Nokian kerrotaan esittelevän Lumia 719 -nimistä mallia, joka ominaisuuksiensa puolesta vastaa paljolti Suomessakin tällä viikolla kauppoihin saapunutta Lumia 710 -mallia. Tiedot puhelimesta ovat vähäiset, mutta sen markkina-alueiksi mainitaan vain Aasia ja Pohjois-Amerikka, eli kyseessä saattaisi yksinkertaisesti olla Lumia 710:n CDMA-verkoissa toimiva versio.
Älypuhelinten julkistuksen lisäksi Nokialta odotetaan muutamia peruspuhelimia, kuten Asha-mallistoon kuuluva Nokia 305.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Lumia Nokia 803
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.