Reaktio Nokian PureView-teknologiaan -- meh...

Manu Pitkänen
27. helmikuuta, 2012 18:39

Nokia 808 PureView -puhelimen kamerateknologia loksautti monien leuat tänä aamuna. Teknologian on sanottu mullistavan kamerapuhelinten kehityksen totaalisesti. Tästä huolimatta Nokian uutuus ei ole herättänyt kiinnostusta kaikissa.
Esimerkiksi sijoittajissa, jotka odottivat Elopin perjantaina hehkuttamaa mullistavaa tekniikkaa - Nokian julkistus ei herättänyt tunteita. Nokian kurssi onkin painunut tänään noin seitsemän prosenttia. Analyytikoiden mukaan matkapuhelinjätin julkistus ei tarjonnut tarpeeksi yllätysmomenttia. Tampereen yliopiston visuaalisen journalismin lehtori Anssi Männistö pitää tekniikkaa kuitenkin uraauurtavana.
Suurimpana ongelmana on nähty se, että puhelimen käyttöjärjestelmä on "väärä". Nokia ilmoitti vuosi sitten Windows Phonen olevan jatkossa yhtiön älypuhelinstrategian ykkösalusta. Nyt julkaistu puhelin perustuu Nokia Belleen, jonka kuvausominaisuuksia on hiottu PureView'tä varten.
Kiinnostusta ei herättänyt edes se, että Nokia kertoi tekniikan tulevan myöhemmin myös muillekin alustoille -- PureView-Lumioita on siis tiedossa.
Nokia 808 tulee myyntiin toukokuussa. Sen hinta ennen veroja on 450 euroa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Belle Nokia 808 Nokia 808 PureView
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.