Google nosti Android-sovellusten maksimikokoa

Matti Robinson
6. maaliskuuta, 2012 12:57

Google kertoi eilen nostaneensa Android Market -sovellusten maksimikokoa 50 megatavusta neljään gigatavuun. Google I/O -tapahtumassa alustettu uudistus mahdollistaa nyt suurimpienkin sovellusten kertalatauksen. Aiemmin esimerkiksi suurikokoiset pelit on joutunut latamaan loppuun vasta sovelluksen ensikäynnistyksen jälkeen.
Uusi neljän gigatavun raja ei kuitenkaan muuta APK-tiedostojen vaatimuksia. Niiden maksimikoko on 50 megatavua, kuten oli ennen uudistustakin. APK-paketin lisäksi sovelluskehittäjät voivat liittää mukaan kaksi maksimissaan kahden gigatavun kokoista lisäpakettia.
Uudistuksen ansiosta käyttäjät näkevät sovelluksen aidon koon, koska myös sovelluksen lisäpaketit ladataan Android Marketin palvelimilta. Tämä luonnollisesti helpottaa sovelluskehittäjiäkin, kun tiedostonjaosta ei tarvitse huolehtia enää itse.
Android-developersin blogimerkinnästä selviää, että uusi systeemi toimii vain "suurimmalla osalla uudemmista laitteista", joten sovelluksen ensikäynnistyksen yhteydessä voi joutua lataamaan vielä tiedostoja vanhemmilla Android-laitteilla. Uudistuksen jälkeen nämäkin lataukset tehdään tosin Googlen palvelimilta.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Google Play
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.