Intel-puhelin päihitti testeissä iPhone 4S:n ja Galaxy Nexuksen

Matti Robinson
9. maaliskuuta, 2012 16:08

Intel on päättäväisesti marssinut kohti omaa mobiilijärjestelmäpiiriä, jonka on tarkoitus haastaa muun muassa Qualcommin Snapdragon sekä Nvidian Tegra. Markkinoille laitteita ei ole kuitenkaan julkistettu ennen vajaan parin viikon takaista MWC-julkistusta, jossa referenssimalli löysi tiensä ranskalaisoperaattori Orangen valikoimiin.
Tiedossa on kuitenkin ollut, että Medfield-järjestelmäpiirit ja niiden Atom-suorittimet ovat suorituskyvyllisesti vahvoja. Lähinnä kysymyksiä on aiheuttanut Intelin kyky saada puristettua virrankulutus kilpailijoiden tasolle. Nyt Intelin referenssilaitteen suorituskyvystä saatiin konkreettisia todisteita, kun saksalainen Caschys Blog pääsi ajamaan benchmark-testiohjelmia vierekkäin kilpailijoiden laitteiden kanssa.
Santa Claraksi ristitty puhelinmalli otti mittaa iPhone 4S:stä BrowserMark-selaintestissä ja muun muassa Samsungin Galaxy S II:sta ja Galaxy Nexuksesta Android-puhelimien suorituskykyä monipuolisesti mittaavassa Vellamo-testissä. Molemmissa tulokset olivat mairittelevia. BrowserMarkissa iPhone 4S hävisi pienellä marginaalilla Santa Claralle, mutta Vellamossa Android-puhelimet jäivät huomattavasti selvemmin taakse.
Tulokset eivät sinänsä ole yllättäviä, sillä Intelin Medfield-piiriltä on odotettukin hyvää suorituskykyä. 32 nanometrin valmistusprosessilla valmistetun Medfield-järjestelmäpiirin käytännön toimivuus testataan kuitenkin paremmin -- erityisesti akkukeston osalta -- kun laite saapuu myyntiin. Sitä joudumme kuitenkin odottamaan vielä ainakin kesään asti.
Tarkat tulokset voit tarkistaa Caschys Blogista.

Lue myös nämä
Tägit
Intel Medfield Intel Medfield Santa Clara
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.