Samsung-pomo: Galaxy S III:ssa on LTE-tuki ja neliytiminen prosessori

Manu Pitkänen
19. maaliskuuta, 2012 17:05

The Korea Timesille puhuneen Samsung-pomon mukaan yhtiön seuraavassa lippulaivamallissa käytetään neliytimistä Exynos-järjestelmämikropiiriä. Puhelimesta löytyy myös yhteensopivuus LTE-verkon kanssa.
Johtajan mukaan Samsung tulee käyttämään jatkossa yhä enemmän omia piirejä puhelimissaan, millä halutaan vähentää riippuvuussuhdetta Qualcommiin. Pitkän aikavälin tavoitteena on käyttää Samsungin siruja Samsungin kuluttajatuotteissa. Tällä tavoin yhtiö saa enemmän voittoa myymistään tableteista ja älypuhelimista. Samsung on neuvotellut ristiinlisensointisopimuksen Qualcommin kanssa vuoteen 2024 saakka.
Samsung Galaxy S III -puhelimessa käytetty neliytiminen Exynos on valmistettu 32 nanometrin tekniikalla (aiemmin on käytetty 45 nm:n tekniikkaa). Akkukeston kerrotaan olevan 50 prosenttia parempi, vaikka suorituskyky on noussut 26 prosentilla.
Huhujen mukaan puhelin esiteltäisiin toukokuussa. Verkossa on julkaistu pari kuvaa, joissa esiintyvien puhelimien on väitetty olevan Galaxy S III (valkoinen on Murtazinin mukaan väärennös, joskin sen ulkonäkö on lähellä oikeaa). Toinen kuva julkaistiin eilen Redditissä, eikä senkään aitoudesta voi mennä takuuseen.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung LTE Samsung Galaxy -sarja Qualcomm Galaxy Samsung Exynos
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.