Nokian MeeGo saa jatkoa?

Matti Robinson
29. maaliskuuta, 2012 12:43

Nokia ilmoitti vuosi sitten siirtävänsä älypuhelinkehityksen pääasiallisesti Windows Phone -alustalle. Alasajettaviin alustoihin lukeutuivat Symbian ja MeeGo/Harmattan. Molemmille käyttöjärjestelmille on kuitenkin sittemmin julkaistu puhelimia -- MeeGo jäi tosin yhteen malliin.
Nokia N9:n jälkeen ei ole odotettu uusia MeeGo-laitteita, kunnes Netbooknews kertoi sisäpiirilähteisiin viitaten, että tulossa olisi kaksi MeeGo-pohjaista laitetta. Lähteiden mukaan kyseiset puhelimet ovat edullisia malleja, jotka kuuluvat Nokian "next billion"-strategiaan.
Seuraavan miljardin mobiililaitteen strategiaan on yhdistetty keskeisesti Meltemi-koodinimellä tunnettu käyttöjärjestelmä, joka olisi huhujen mukaan edullisiin puhelimiin suunnattu MeeGon jatke. Voidaankin olettaa, että mikäli tiedot pitävät paikkansa, löytyisi puhelimista nimenomaan viime vuoden lopulla useaan kertaan huhuttu Meltemi. Nokian ostaman Smarterphonen epäillään myös liittyvän Meltemi-suunnitelmiin.
Netbooknewsin sisäpiirilähteiden paikkansapitävyyttä on tietysti vaikea arvioida, mutta Meltemi tarina kuulostaa uskottavalta. Viimeaikoina Nokia on kuitenkin rakentanut vahvasti Asha-brändiä, joka taklaa nimenomaan Meltemin arvioituun hinta- ja speksisegmenttiin. Ei siis nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia MeeGo MeeGo 1.2 Harmattan Meltemi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.