Google tienaa enemmän Applella kuin Androidilla

Manu Pitkänen
30. maaliskuuta, 2012 13:02

Google on yrittänyt hieroa rauhaa Oraclen kanssa, jonka mielestä hakukonejätti on käyttänyt sen patentoimia tekniikoita luvattomasti Android-mobiilikäyttöjärjestelmässä. Tapauksen käsittelyyn liittyvät Googlen dokumentit paljastavat, että Android ei ole ollut yhtiölle niin suuri rahasampo kuin voisi olettaa.
Googlen mukaan Android on lisännyt yhtiön liikevaihtoa vuosina 2008-2011 noin 550 miljoonalla dollarilla. Samaan aikaan yhtiön palvelut Applen tuotteissa ovat tuoneet rahaa nelinkertaisen määrän. Käytännössä esimerkiksi iPhonessa käytettävä iOS on ollut Googlelle tuottoisampi kuin sen oma Android. Guardianin laskelmien mukaan Google on tienannut vuosittain yhdestä Android-puhelimesta 10 dollaria. Internetjätti kerää rahansa mainosten avulla, eli puhelinvalmistajat eivät maksa Androidin käytöstä Googlelle.
Hakukonejätin liikevaihto oli viime vuonna 38 miljardia dollaria, eli suurin osa Googlen rahoista on peräisin tietokoneista. Guardianin laskelmien mukaan yksi tietokone tuo Googlelle noin 30 dollaria per vuosi. Mobiilimarkkinoiden on siis kehityttävä vielä reippaasti, jotta siitä voisi muodostua PC-markkinoihin verrattava tukijalka Googlelle.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Android Google iOS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.