Android 4.0:n osuus kaikista laitteista viimeinkin kasvussa

Teemu Laitila
3. huhtikuuta, 2012 16:29

Googlen uusimpien tilastojen mukaan Android 4.0 eli Ice Cream Sandwich on nyt saavuttanut vajaan kolmen prosentin osuuden kaikista Android-laitteista. Android 4.0 julkaistiin jo viime vuoden lokakuussa, mutta vielä kuukausi sitten osuus oli vain 1,6 prosenttia, kun maaliskuun lopussa lukema oli noussut 2,9 prosenttiin.
Ice Cream Sandwichin viimeaikaisen nousun taustalla ovat pääasiassa Samsungin pitkään odotettu päivitys suositulle Galaxy S II -puhelimelleen sekä HTC:n päivitys Sensation-mallille. Osuuden voi odottaa nousevan seuraavan kerran, kunhan muut valmistajat kuten Sony ja Motorola saavat pitkään lupailemansa päivitykset markkinoille ja Androidin uusin versio saapuu myös halvemman hintaluokan puhelimiin.
Selkeästi suurin osa Android-laitteista perustuu Googlen Play-kaupastaan keräämän datan mukaan edelleen Androidin versioon 2.3.3, johon lasketaan kuuluvaksi myös sitä uudemmat 2.3-sarjan päivitykset. Gingerbread-pohjaisten puhelinten osuus tulee todennäköisesti vielä kasvamaan hieman, kun valmistajat tuovat uusia laitteita markkinoille ennen päivitysten valmistumista.

Lue myös nämä
Tägit
Android Ice Cream Sandwich Android 4.0
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.