iZettle tuo korttimaksupäätteen kaikkien ulottuville

Teemu Laitila
5. huhtikuuta, 2012 15:23

Ruotsissa suosiota saavuttanut iZettle on laajenemassa myös Suomeen. iZettle on sovellus sekä ulkoinen lisälaite, joka tuo korttimaksujen vastaanottoon tarvittavat toiminnot älypuhelimiin. Palvelu toimii tällä hetkellä vain Applen laitteilla kuten iPhone-puhelimilla ja iPadeillä, mutta Android-versio on työn alla.
Palvelu on kätevä erityisesti pienyrittäjille tai muutoin korttimaksuja satunnaisesti käyttäville kuten kirpputorimyyjille. Järjestelmä toimii puhelimeen tai tablettiin kiinnitettävällä sirukortinlukijalla tai ilman lukijaa syöttämällä luottokortin tiedot ohjelmaan käsin.
Kuten muutkin maksuvälityspalvelut, myös iZettle vie oman osansa järjestelmän kautta liikkuvista maksuista. Helsingin Sanomien mukaan iZettle veloittaa kiinteät 15 senttiä per maksu sekä 2,75 prosentin provision koko maksun hinnasta. HS:n haastatteleman palvelun perustajan Jacob de Geerin mukaan lopullinen hinta on kuitenkin huomattavasti halvempi kuin normaalin korttipäätteen hankkimisesta aiheutuvat kulut. Lisäksi iZettlen toiminta on perinteisiä luottokorttiyhtiöitä nopeampaa ja hallinnolliset kulut jäävät käyttäjän kannalta pienemmiksi.
iZettlen tapauksessa maksajan henkilöllisyys varmennetaan ruudulle raapustettavan allekirjoituksen avulla. Sovellus täyttää alan turvallisuusstandardit maksuliikenteen osalta. Maksajia ei kuitenkaan voida tunnistaa PIN-koodin avulla, sillä älypuhelimet eivät täytä turvallisuusvaatimuksia sen osalta. iZettle rajoittaa ilmaisten käyttäjätilien enimmäismaksut 15 000 kruunuun (noin 1700 euroa) maksulta tai 30 000 kruunuun (noin 3400 euroa) 24 tunnin sisällä.
iZettlen voi asentaa Applen AppStoren kautta. Yhtiö myös lupaa 5000 ensimmäiselle rekisteröityjälle ilmaisen korttipäätteen.
Yhtiön mainosvideo valottaa palvelun toimintaa.

Lue myös nämä
Tägit
iZettle
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.