HTC:n liikevoitto romahti viime vuoden aikana

Teemu Laitila
6. huhtikuuta, 2012 16:25

Taiwanilainen puhelinvalmistaja HTC on julkaissut viralliset talouslukunsa (pdf) vuoden 2012 ensimmäisen vuosineljänneksen osalta. Yhtiön tuloksen odotettiin jäävän erittäin vaisuksi ja ennustukset pitivät paljolti paikkansa.
Ensimmäisen neljänneksen aikana yhtiön liikevaihto oli noin 1,7 miljardia euroa. Vuosi takaperin liikevaihto oli vielä noin 2,6 miljardia, mikä tarkoittaa lähes 35 prosentin pudotusta. Vielä dramaattisempi oli pudotus yhtiön liikevoitossa. Kun viime vuonna voittoa kertyi verojen jälkeen runsaat 385 miljoonaa euroa, niin tänä vuonna viivan alle jäi noin 115 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa jopa 70 prosentin pudotusta verrattuna vuodentakaiseen.
HTC on selittänyt heikentynyttä tulosta matkapuhelinalan kilpailun tiukentumisella sekä maailmantalouden heikolla tilalla. HTC:n viimevuotinen tarjonta ei ole onnistunut vakuuttamaan kuluttajia samaan tapaan kuin Samsungin Galaxy-sarja tai Applen jatkuvasti hyvin myyvät iPhone-puhelimet. Tänä vuonna HTC on muuttamassa strategiaansa ja yhtiö aikoo keskittyä aiempaa enemmän muutamien high-end-puhelinten markkinointiin. Strategian ensimmäinen osa on yhtiön Barcelonassa MWC-messuilla julkaisema One-sarja, joka on ensimmäisissä arvioissa saanut pääosin erittäin positiivisia arvioita.

Lue myös nämä
Tägit
HTC liikevaihto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.