Kesä lähestyy, iPhone-huhut alkavat

Teemu Laitila
10. huhtikuuta, 2012 13:33

Muuttolintujen ja lämpimän sään lisäksi varma kevään merkki on iPhone-huhujen kiihtyminen. Edellinen iPad-julkaisu on saatu alta pois ja huhumyllyssä voidaan keskittyä arvailemaan koska seuraava iPhone julkaistaan, mitä sen sisuksista löytyy ja muuttuuko mallin nimi kokonaisella numerolla vai ilmestyykö perään kirjain.
Viimeisimmissä huhuissa otetaan kantaa nimenomaan julkaisuajankohtaan, komponentteihin ja ulkomuotoon. Vaikka suuri osa aiemmista iPhone-malleista on julkaistu kesäkuussa, viimeisin iPhone saapui vasta syksyllä. Cult of Macin mukaan puhelimet valmistavan Foxconn-yhtiön sisältä saatujen tietojen perusteella tuleva iPhone julkaistaisiin edeltäjänsä tapaan lokakuussa.
Toisessa äskettäisessä huhussa keskitytään sisuskaluihin. 9to5 Mac -sivuston mukaan uudessa iPhonessa olisi jo iPadissa nähty kaksiytiminen A5X-prosessori ja muistin määrää olisi kasvatettu nykyisestä 512 megatavusta kokonaiseen gigatavuun, joka löytyy myös iPadista.
Viimeisen huhun mukaan Apple olisi luopumassa iPhone 4:n yhteydessä esitellystä kulmikkaasta lasisesta ulkomuodosta. Laitteen näytön kerrotaan kasvavan neljään tuumaan ja uutta ulkomuotoa kuvaillaan niin virtaviivaiseksi, että sen toteuttamiseen vaaditaan todennäköisesti yhtenäinen niin sanottu unibody-kotelointi.
Mistään huhusta ei ole olemassa konkreettisia todisteita, mutta ainakin neljän tuuman ruutu sekä A5X-prosessori kuulostavat uskottavilta. Ruudun kasvaminen sen vuoksi, että puhelinten keskikoko on kasvanut huomattavasti viimeisen vuoden aikana ja A5X-prosessori siksi, että iPhone on aiemminkin perinyt iPadissa esiteltyjä prosessorimalleja.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone huhu Apple A5X
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.