Nokia varoittaa: Laitemyynti arvioitua heikompaa

Matti Robinson
11. huhtikuuta, 2012 15:43

Nokia on antanut tänään tulosvaroituksen, joka koskee yhtiön Devices & Services -yksikköä. Sen mukaan peruspuhelimien ja älypuhelimien myynti ei ole ollut aiemmin odotetulla tasolla. Aiempaa heikommat myyntilukemat koskevat erityisesti Aasian, Afrikan ja Lähi-Idän markkinoita. Lisäksi älypuhelimien bruttomyyntikatteen arvio on laskenut.
Nokia kertoo tiedotteessa, että Devices & Services -yksikön ei-IFRS-liikevoittoprosentti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä on arviolta -3, kun aiemmin arvioitiin nollaprosenttia. Vuoden toisen neljänneksen osalta liikevoittoprosentin arvioidaan pysyvän ensimmäisen neljänneksen tasolla tai laskevan, joten parannusta tilanteeseen ei odoteta ennen kesää.
Markkinat reagoivat tulosvaroitukseen nopeasti ja huonot näkymät tiputtivat osaketta puolessa tunnissa noin 13 prosenttia. Kirjoitushetkellä Nokian osakkeen arvo oli 3,33 euroa.
Lumia-laitteiden myynninaloitus on ollut toimitusjohtaja Stephen Elopin mukaan kuitenkin myönteistä. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Lumia-puhelimia myytiin kaksi miljoonaa kappaletta 220 euron keskihinnalla.

Smart Devices -yksikössä Lumia-tuoteperheen alkutaival on ollut myönteinen, ja menestyäksemme markkinoilla lisäämme investointejamme Lumiaan. Operaattori- ja jakelijakumppanimme tukevat vahvasti Windows Phone -alustan kasvua kolmanneksi ekosysteemiksi, kuten Lumia 900 -älypuhelimen julkaisu yhteistyössä AT&T:n kanssa Yhdysvalloissa äskettäin juuri osoitti.
Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop

Nokia pyrkii korjaamaan kurssia Lumia-laitteiden avulla. Windows Phone -puhelimia pyritään saamaan useammille kuluttajille ja useammilla markkinoilla. Samalla peruspuhelimien hinnoitteluun puututaan lyhyellä aikavälillä. Nokia julkistaa vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloksen 19.4.2012.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.