Samsung julkaisee toukokuun alussa "seuraavan Galaxyn"

Teemu Laitila
16. huhtikuuta, 2012 11:25

Samsung julkaisee pitkään odotetun seuraajan nykyiselle Galaxy S II -puhelimelle toukokuun kolmas päivä Lontoossa. Asia varmistui Tweakers.net-sivuston julkaisemasta virallisesta kutsusta ja myös DDaily on saanut päivämäärälle epävirallisen vahvistuksen yhtiön sisältä.
Päivämäärän lisäksi kutsun mielenkiintoisin yksityiskohta on termi "seuraava Galaxy", joka herättää kysymyksiä tulevan puhelimen mallinimestä. Tähän asti puhelimesta on puhuttu Galaxy S III -nimellä, mutta Samsung saattaa suunnitella nimeämiskäytännön muuttamista Applen "uuden iPadin" tapaan.

Samsung on onnistunut luomaan julkaisun ympärille melkoisen hypen, joka vetää vertoja Applen jokavuotisille puhelin- ja tablettijulkaisuille. Oma osansa jännityksen luomisessa on suurella salamyhkäisyydellä, jonka Samsung on onnistunut säilyttämään. Konkreettisten vuotojen puuttuessa puhelimesta on lennellyt toinen toistaan villimpiä huhuja.



Tällä hetkellä varmimmalta vaikuttaisi 720p-resoluutiolla toimiva 4,65 tuuman kokoinen Super AMOLED+ -näyttö, jossa plus-merkintä tarkoittaa siis RGB-matriisia muissa isoissa AMOLED-näytöissä tähän saakka nähdyn Pen Tile -matriisin sijaan. Toinen todennäköiseltä vaikuttava ominaisuus on neliytiminen Exynos-prosessori.

Kaikille spekulaatioille saadaan kuitenkin loppu toukokuun kolmas päivä.

Päivitys 12:06: Julkaisutapahtuman päivämäärä on vahvistettu myös virallisia teitä pitkin, kun yhtiön lähettämät kutsut ovat saapuneet medialle laajemminkin. Lisäksi yhtiö ilmoittaa näyttävänsä tilaisuuden kokonaisuudessan suoratoistona Samsung Tomorrow -blogissaan sekä yhtiön Facebook-sivuilla.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.