Operaattorit: Lumia-puhelimia on vaikea saada kaupaksi

Manu Pitkänen
17. huhtikuuta, 2012 12:28

Nokian uusia Lumia-puhelimia on vaikea myydä. Tätä mieltä ovat neljä isoa eurooppalaista teleoperaattoria, joiden valikoimissa Nokian uutuuksia on ollut viime vuoden lopulta lähtien.
Operaattoreiden mukaan Nokian Windows Phone -mallit eivät ole tarpeeksi hyviä, jotta ne pystyisivät kilpailemaan Samsungin Galaxy-mallien ja iPhonen kanssa. Nokia toi Lumia 800:n myyntiin joissain paikoissa varsin houkuttelevilla tarjouspaketeilla. Tarjolla oli esimerkiksi Xbox 360 -konsolia ja Monster-kuulokkeita.
Tästä huolimatta kauppa ei ole operaattoreiden mukaan käynyt hyvin. Nokia ilmoitti viime viikolla tulosvaroituksensa yhteydessä, että Lumia-puhelimia myytiin tammi-maaliskuussa yli kaksi miljoonaa kappaletta.
Haastateltujen operaattoreiden mukaan Nokia ei laittanut tarpeeksi rahaa markkinointiin ja lisäksi tuotteet olivat ylihinnoiteltuja niiden tasoon nähden. Puhelimissa havaitut ongelmat olivat myös myynnin haittana.
Erään operaattorin edustaja kertoi, ettei yksikään heidän kauppaan astuva asiakas kysy Windows Phone -puhelinta. Hänen mukaansa asiakkaat eivät myöskään tiedosta millaisia ominaisuuksia Microsoftin alusta tarjoaa. Android-pohjaisina laitteina Lumia-puhelimia olisi edustajan mielestä helpompi myydä asiakkaille.
Vikaa voi olla myös jälleenmyyjissä, sillä Nokian Lumia-puhelinten julkaisujen jälkeen on raportoitu tilanteista, niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin, joissa myyjät myyvät mielellään jotakin muuta puhelinmallia, vaikka asiakas pyytäisikin juuri Nokian Lumia-puhelinta.
Ilmiöstä raportoitiin viimeksi Yhdysvalloissa, jossa Lumia 900 -malli tuli myyntiin. Vaikka asiakas oli kiinnostunut Lumia 900:sta, niin monissa tapauksissa AT&T:n myyjät esittelivät sen sijaan Android-puhelinta tai iPhonea.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia operaattori Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.