Älykello keräämässä miljoonien rahoituksen Kickstarterissa

Teemu Laitila
18. huhtikuuta, 2012 17:13

Pebble-niminen älykello on onnistunut rikkomaan kaikki tähänastiset ennätykset joukkoistettua rahoitusta tarjoavassa Kickstarter-palvelussa. Viikko sitten avattu rahoitusprojekti on onnistunut keräämään jo 4,2 miljoonaa dollaria ja rahoitusaikaa on jäljellä vielä kuukauden verran.
Alun perin Pebble-projektin tarkoituksena oli kerätä kasaan 100 000 dollaria, jotka oli tarkoitus käyttää kompnenttihankintoihin, Bluetooth-sertifiointiin sekä tuotannon aloittamiseen. Tähän saakka kellon kehitystä on kuitenkin rahoittanut jo lähes 30 000 käyttäjää. Suosituin minimisumma on 115 dollaria, jonka lahjoittajille on luvassa yksi kello projektin valmistuttua.
Älykelloprojekti on Kickstarter-palvelun seitsemäs projekti, joka on yltänyt rahoituksessaan yli miljoonaan dollariin. Edellistä ennätystä piti hallussaan Double Fine Adventure -peli, joka keräsi palvelun kautta yhteensä 3,3 miljoonaa dollaria. Kickstarterista onkin muodostunut varteenotettava vaihtoehto ammattisijoittajien rahoitukselle.
Pebble on älykello, joka Bluetooth-yhteyden avulla toimii älypuhelimen toimintojen jatkeena. Oman sovelluksensa avulla laite toimii Androidilla ja iPhonella. Kellonajan lisäksi laite pystyy esittämään tietoja tulevista puheluista, tekstiviesteistä (Androidilla), säätilasta, puhelimen GPS-sensorista ja sillä voi myös esimerkiksi ohjata puhelimen musiikkisoitinta. Lisäksi tulossa on kehittäjille tarkoitettu sovelluskehityspaketti, jonka avulla toimintoja voidaan laajentaa entisestään.


Älykellot eivät ole varsinaisesti uusi ajatus, mutta Pebble onnistuu monipuolisista ominaisuuksistaan huolimatta olemaan kevyt, kestävä ja vieläpä tyylikäs. Yksi kellon merkittävimmistä ominaisuuksista on sen näyttö, joka perustuu E-Ink-tekniikkaan. Sähköistä mustetta jäljittelevää tekniikkaa on käytetty tähän mennessä e-lukijoissa, joissa se mahdollistaa hyvän akkukeston ja luettavuuden myös kirkkaassa valaistuksessa. Pebblen luvataankin kestävän käyttöä yhdellä latauksella yli viikon, mikä on ehdoton vaatimus, sillä harva haluaa puhelimensa lisäksi ladata myös kellonsa päivittäin.

Lue myös nämä
Tägit
Älykello Pebble
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.