Applen ja Samsung yrittävät sopia kiistansa toimitusjohtajien kesken

Teemu Laitila
18. huhtikuuta, 2012 12:39

Applen ja Samsungin toimitusjohtajat tulevat osallistumaan yhtiöiden välisen patenttikiistan sovitteluun, uutistoimisto Reuters kertoo. Sovitteluratkaisua pyritään löytämään Yhdysvalloissa käytyyn oikeusjuttuun, joka on osa yhtiöiden välistä laajempaa kiistaa puhelinten ja tablettien ulkoasusta sekä muista patenttiloukkausväitteistä.
Molemmat yhtiöt ilmoittivat eilen oikeudessa, että ne hyväksyvät neuvotteluiden aloittamisen. Yhtiöt myös hyväksyivät, että neuvottelut tullaan käymään korkeimmalla mahdollisella tasolla, eli muun edustajiston lisäksi molempien yhtiöiden toimitusjohtajat tulevat osallistumaan neuvotteluihin.
Päätös neuvotteluiden aloittamisesta on lupaava askel kiistojen selvittelyyn. Oma osansa lienee Applen nykyisellä pääjohtajalla Tim Cookilla, joka edeltäjästään poiketen ei ole vannonut tuhoavansa Androidia, vaikka siihen menisi yhtiön viimeisetkin varat.
Samsungin ja Applen kiistely eri maiden oikeusistuimissa on mobiilialan nykyisen patenttisodan näkyvimpiä ja isompia taisteluita. Yhtiöiden välillä käydään yhteensä yli 20 eri oikeuskäsittelyä kymmenessä eri maassa. Alkuperäinen syy kiistalle on Applen väite, jonka mukaan Samsung kopioi "orjallisesti" Applen iPhone- ja iPad-laitteiden ulkoasua omassa Galaxy-sarjassaan.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.