Business Insider: Googlella suuria suunnitelmia Motorolalle

Teemu Laitila
18. huhtikuuta, 2012 10:57

Google haluaisi kopioida Applen tiukasti integroitua bisnemallia pian omistukseensa siirtyvän Motorola avulla, väittää talousjulkaisu Business Insider omiin lähteisiinsä perustuen. Sivuston mukaan Motorolan laaja patenttisalkku saattoi olla alkuperäinen syy yhtiön ostolle, mutta Googlen suunnitelmat ovat muuttuneet.
Google osti Motorola Mobilityn koko liiketoiminnan viime kesänä 12 miljardin dollarin hintaan. Yhtenä tärkeimmistä syistä kauppaan oli Googlen tarve kasvattaa omaa patenttisalkkuaan, jonka avulla yhtiö voisi suojata Android-käyttöjärjestelmää kilpailijoiden kuten Applen ja Microsoftin patenttisyytöksiltä. Kaupan yhteydessä Google vakuutti nykyisille Android-valmistajille, että yhtiöt tullaan pitämään erillään, eikä Motorolalle anneta erityiskohtelua muiden laitevalmistajien kustannuksella.
Vakuutteluistaan huolimatta Google suunnittelee oman ohjelmistotuotantonsa ja Motorolan laitevalmistuksen tiukempaa integrointia, Business Insiderin sisäpiirilähteet väittävät. Lähteiden mukaan Google haluaa Applen tapaan hallita koko prosessia ohjelmistokehityksestä laitevalmistukseen sekä myyntiin. Business Insider kuvaa Googlen suunnitelmia huomattavasti suuremmiksi, kuin pelkäksi Motorolan valmistamaksi Nexus-puhelimeksi.
Business Insiderin mukaan Android-valmistajien ainut mahdollisuus olisi liittoutua keskenään ja pakottaa Google myymään Motorolan laitevalmistus. Lähteiden mukaan Android-valmistajien joukko on kuitenkin liian epäyhtenäinen, että valmistajat saisivat aikaan merkittävää yhteistyötä.
Jos Google lupauksistaan huolimatta antaa Motorolalle selkeän erityisaseman valmistajien keskuudessa ja ryhtyy toden teolla panostamaan omien älypuhelinten sekä tablettien myyntiin, tilanne voisi olla hyvä tilaisuus Microsoftille kasvattaa Windows 8 - ja Windows Phone 8 -laitteiden valmistajien määrää.
Googlen ja Motorolan kauppa on viimeistelyä vaille valmis. EU:n ja Yhdysvaltain viranomaiset ovat jo antaneet hyväksyntänsä kaupalle, mutta asia on vielä kiinalaisten viranomaisten käsiteltävänä.

Lue myös nämä
Tägit
Motorola Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.