Ensimmäiset Intel-puhelimet myyntiin huomenna

Teemu Laitila
18. huhtikuuta, 2012 14:14

Ensimäinen Intelin prosessoria käyttävä Android-puhelin on tulossa myyntiin huomenna. Kyseessä on Intiassa lanseerattava Xolo X900, joka sisältää Intelin Atom Z2460 -prosessorin. Myös seuraava Intel-puhelin jäänee länsimaisten saavuttamattomiin, kun Lenovon K800 julkaistaan Kiinassa myöhemmin keväällä.
Xolon Intel-puhelin ei speksiensä puolesta häviä nykyiselle ARM-pohjaiselle Android-tarjonnalle. Laitteesta löytyy 4,03 tuuman näyttö 1024x600 pikselin resoluutiolla, gigatavu RAM-muistia, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa, 8 megapikselin kamera, joka tallentaa videokuvaa 1080p-resoluutiolla, etukamera, HDMI-ulostulo sekä NFC-tuki.
Vaikka Intelin Z2460-järjestelmäpiiri ei numeroiden valossa pärjää jo neljää ydintä käyttäville ARM-piireille, ensimmäisissä testeissä laitteen yksiytiminen 1,6 GHz:n taajuudella toimiva x86-prosessori on osoittautunut kilpailukykyiseksi sekä suorituskykynsä että tehonkulutuksensa puolesta.
Lenovon ja Xolon lisäksi Intel-puhelimia odotetaan ainakin Motorolalta, jonka kanssa Intel on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen. Motorolan ensimmäinen Intel-puhelin saattaa olla ensimmäinen laajemmin länsimaissa julkaistava x86-arkkitehtuuriin perustuva mobiililaite ja sen julkaisun odotetaan tapahtuvan vuoden 2012 aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Intel Lenovo Intel Medfield Xolo X900
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.