Thurrott: Nykyiset Windows-puhelimet eivät saa Apolloa

Manu Pitkänen
25. huhtikuuta, 2012 14:39

Tämän kevään yksi puhutuimmista Windows Phone -aiheista on ollut se, että tarjoaako Microsoft nykyisille Windows-puhelimille Apollo-päivitystä. Juupas-eipäs-uutisoinnille on mahdollisesti tullut piste, ainakin Paul Thurrott on vakuuttunut siitä.
Thurrottin mukaan nykyiset Windows Phone -puhelimet eivät tule saamaan päivitystä missään muodossa. Tämä pätee sekä ensimmäisen että toisen sukupolven Windows-puhelimiin, eli esimerkiksi Nokian uutta Lumia 900 -puhelinta ei saa päivitettyä Apolloon.
Ratkaisuun on olemassa kolme syytä. Ensinnäkin WP7-puhelimien myynti on ollut niin heikkoa, ettei Microsoftilla ole niiden päivittämiseen mitään intressiä. Toinen syy on se, että Windows Phone 8 -perustuu Windows 8:aan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että puhelimilta tarvitaan enemmän potkua kuin mitä nykyiset mallit pystyvät tarjoamaan (vähintään tuplaydinsuoritin). Kolmanneksi Microsoft ei halua astua operaattoreiden varpaille, WP8-päivitys saattaisi vähentää uusien puhelimien myyntiä. Thurrott epäilee, että vaikka Microsoft julkaisisikin päivityksen, niin operaattorit eivät suostuisi jakelemaan sitä käyttäjille.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone Nokia Lumia Windows Phone 7.5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.