Samsung paljasti: seuraavassa Galaxyssa neliydinprosessori

Teemu Laitila
26. huhtikuuta, 2012 11:07

Viikko ennen julkaisua Samsung on paljastanut millainen prosessori "seuraavan Galaxyn" sisältä tulee löytymään. Ennakkospekulaatioiden mukaisesti yhtiö käyttää neliytimistä Exynos-prosessoria, joka on todennäköisesti tarkemmalta mallinumeroltaan Exynos 4412.
Exynos 4412 sisältää neljä Cortex-A9-ydintä, joiden kellotaajuus on 1,4 GHz. Yhtiön mukaan 32 nm HKMG-prosessilla valmistettu prosessori kuluttaa noin 20 prosenttia vähemmän tehoa kuin aiemman sukupolven kaksiytiminen Exynos 4210. Samsung ei kertonut tarkemmin, mikä näytönohjain järjestelmäpiiristä löytyy, mutta kyseessä on todennäköisesti aiempaa korkeammilla kellotaajuuksilla toimiva Mali400MP.
Prosessorin ominaisuuksista kerrotaan, että ytimet voidaan sammuttaa kokonaan yksitellen. Toisin kuin aiemmissa malleissa, jokainen ydin tukee myös omaa erillistä kellotaajuuttaan. Siru on ulkoisten mittojensa ja liitäntöjensä osalta täysin yhteensopiva edeltäjänsä kanssa, mikä Samsungin mukaan helpottaa sen käyttöönottoa uusissa laitemalleissa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Exynos Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.