Samsung ylsi ennätystulokseen

Manu Pitkänen
27. huhtikuuta, 2012 10:25

Samsung Electronicsin mukaan sen yhdistetty käyttökate tammi-maaliskuussa oli historiallisen korkea, 5,85 biljoonaa wonia (3,90 miljardia euroa). Käyttökate kasvoi viime vuodesta 98 prosentilla. Nettotulos samana ajanjaksona oli 5,05 biljoonaa wonia eli 3,37 miljardia euroa.
Samsung ylsi ennätykseen vaikka puolijohde- ja televisiomyynti laskikin. Hyvä tulos on etenkin puhelin- ja näyttömyynnin ansiota. Yhtiön mukaan Galaxy Noten ja Galaxy S II:n kysyntä oli vahvaa vuoden alussa. Samsung odottaa tuloksentekokyvyn pysyvän vahvana tulevaisuudessakin.
Samsung ei julkaise puhelimien tarkkoja myyntimääriä, joten yhtiön asemaa matkapuhelinmarkkinoilla on hahmotettava tutkimuslaitosten analyysien pohjalta.
Strategy Analyticsin (SA) mukaan Samsung nousi alkuvuonna selväksi ykköseksi älypuhelimissa, joita korealaisvalmistaja toimitti sen mukaan noin 44,5 miljoonaa kappaletta. Apple toimitti samaan aikaan 35,1 miljoonaa ja Nokia 11,9 miljoonaa älypuhelinta. SA:n näkemyksen mukaan Samsungilla on 30,6 prosentin markkinaosuus. Nokian markkinaosuus on samaan aikaan tippunut 8,2 prosenttiin -- Nokia oli samalla tasolla viimeksi vuonna 2002.
IHS iSupplin mielestä Samsungin alkuvuosi ei sujunut aivan näin vahvasti, vaan jäi älypuhelimissa Applen taakse (32 miljoonaa toimitettua älypuhelinta). Kun huomioon otetaan kaikki matkapuhelimet, niin Samsung nousee iSupplin mukaan Nokian ohi markkinaykköseksi. Samsungin matkapuhelintoimitukset arvioidaan 92 miljoonaan kappaleeseen, kun Nokia jäi 83 miljoonaan. Nokia oli vuodesta 1998 maailman suurin matkapuhelinvalmistaja.
(Ylin kuva: Strategy Analytics; alimmat: IHS iSuppli)


Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Samsung Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S II Samsung Galaxy Note
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.