TeliaSoneran Skype-maksu jopa kuusi euroa kuussa

Teemu Laitila
27. huhtikuuta, 2012 11:29

TeliaSonera aikoo hinnoitella Espanjassa ja Ruotsissa käyttöön otettavan erillisen VoIP-palvelumaksun jopa kuuteen euroon kuukaudessa. Yhtiö aikoo ryhtyä myymään VoIP-tukea datapaketteihinsa Ruotsissa uusille asiakkailleen kesästä alkaen, vanhoilla asiakkailla palvelu toimii normaalisti ilman erillistä maksua.
Soneran viestintäjohtaja Timo Saxén kertoi aiemmin Puhelinvertailulle, että Suomessa ei olla tekemässä suurempia muutoksia nykyiseen hinnoittelumalliin, ainakaan vielä. "Suomessa ei ole hinnoittelumuutoksia pöydällä. Hinnoittelurakenteen muutoksia tullaan jollain aikavälillä näkemään, mutta emme vielä ennakoi millaisella hinnoittelumallilla jatkossa toimitaan.", Saxén kommentoi.
Jos Sonera aikanaan toisi Espanjan hinnoittelumallin sellaisenaan Suomeen, VoIP-palveluiden käyttö kasvattaisi datapaketin hintaa lähes kaksinkertaiseksi nykyisen Taskunetin tilaajille ja runsaalla puolella aktiivisille älypuhelinkäyttäjille suunnatun Netti-paketin tilaajille. Ruotsissa Skype-maksu tulee voimaan alemmissa hintaluokissa, kun taas kalliimpien datapakettien hintaan kuuluuu jo valmiiksi VoIP-tuki.
Telian suunnitelmat ovat herättäneet vastustusta Ruotsissa. Ruotsissa on keskusteltu muun muassa siitä, mistä nykyisestä palvelusta Telia tai muut operaattorit ryhtyvät seuraavaksi perimään erillistä maksua. Telian kanta asiaan on se, että itse asiassa hinnoittelumuutos on hyväksi niille asiakkaille, jotka eivät Skypeä käytä, sillä käyttäjät voivat jättää palvelun tilaamatta ja säästää puhelinlaskuissa.

Lue myös nämä
Tägit
TeliaSonera VoIP Skype
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.