MeeGon seuraaja ehti versioon 1.0

Teemu Laitila
2. toukokuuta, 2012 10:53

Nokian ja Intelin MeeGo-järjestelmän raunioille perustettu uusi avoimen lähdekoodin Tizen-käyttöjärjestelmä on saavuttanut versionumeron 1.0. Tizenille ensimmäisen sysäyksen antoivat Samsung ja Intel. Nykyään kehitystyö on Linux Foundationin harteilla ja projektin taustalla toimivaan Tizen Associationiin kuuluu iso joukko alan suurimpia valmistajia sekä operaattoreita.
Maanantaina julkaistu Tizen 1.0 Larkspur kasvattaa käyttöjärjestelmän ominaisuuslistaa ja sen luvataan parantavan vakautta ja suorituskykyä. Siitä huolimatta julkaisu on edelleen tarkoitettu lähinnä sovelluskehittäjien testialustaksi. Kehittäjille on tarjolla paremmat mahdollisuudet HTML5-sovellusten testaukseen uudella selainpohjaiselle työkalulla, joka tukee Tizenin rajapintoja. Lisäksi emulaattorin luvataan toimivan sulavammin paremman laitteistokiihdytyksen ansiosta.
Varsinaiseen käyttöjärjestelmään on uuden version myötä tuotu tuki uusille HTML5-tekniikoille, parempi tuki paikkatiedolle ja sen hyödyntämiselle esimerkiksi navigaatiossa ja tuki Wi-Fi Direct -tekniikalle.
Vaikka Tizen on vielä kaukana valmiista, uusimman version luvataan tarjoavan laitevalmistajille ja sovelluskehittäjille hyvän lähtökohdan omien tuotteidensa jatkokehittelyyn. Tizeniä on kaavailtu käytettäväksi kaikissa mahdollisissa laitteissa älypuhelimista televisioihin sekä autojen infotainment-järjestelmiin. Ensimmäisten laitteiden on luvattu saapuvan vuoden 2012 aikana, mutta tähän mennessä laitevalmistajilta ei ole kuultu mitään Tizeniin liittyvää.
Lisää tietoja järjestelmän tulevaisuudesta saataneen jo viikon päästä, kun San Franciscossa järjestetään ensimmäinen Tizen-kehittäjien konferenssi.


Aiemmin nettiin vuotaneita ruutukaappauksia Tizen-järjestelmästä

Lue myös nämä
Tägit
Tizen
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.