Samsung julkaisi Galaxy S III:n: 4,8 tuumaa 720p resoluutiolla

Teemu Laitila
3. toukokuuta, 2012 21:29

Samsung on julkaissut tänään Lontoossa pitämässään Samsung Mobile Unpacked -tapahtumassa seurajaan suosituille Galaxy S - ja Galaxy S II -puhelimille. Samsung S III -nimellä tunnettu puhelin vastaa suurelta osin ennakkohuhuja.
Laite sisältää 4,8 tuuman kokoisen 720p-resoluutiolla toimivan HD Super AMOLED -näytön. Plus-merkinnän puuttuminen viittaa PenTile-matriisiin. Suorituskyvystä huolehtii neliytiminen Exynos Quad -prosessori, jonka Samsung julkisit jo aiemmin. Laitteen takakamera ottaa kuvia 8 megapikselin tarkkuudella ja etupuolen kameran tarkkuus on 1,9 megapikseliä. Pääkamera tukee purskekuvausta, sisältää kuvanvakaimen sekä mahdollisuuden tallentaa still-kuvia videokuvauksen aikana. Sisäistä tallennustilaa on mallista riippuen 16 tai 32 gigatavua ja 64 gigatavun malli tulee myyntiin myöhemmin. Halutessaan lisää tallennustilaa saa micro-SD-kortilla.
Mobiiliverkkojen osalta ensimmäiset markkinoille saapuvat laitteet tukevat vain 3G-tekniikkaa, mutta Samsung lupaa 4G-versioiden saapuvan myyntiin vielä kesän aikana. Verkkopuolella laitteesta löytyy 40 MHz:n 802.11n WiFi sekä Bluetooth 4.0. GPS-paikannuksen lisäksi Galaxy S III tukee venäläistä GLONASS-järjestelmää.
Tieodonsiirto laitteiden välillä onnistuu perinteisten keinojen lisäksi myös S Beam -toiminnolla, joka on käytännössä Samsungin parantelema versio Android Beam -toiminnosta, jonka avulla Samsung lupaa siirtää 1 Gt tiedoston jopa kolmessa minuutissa. S Beam tukee myös videokuvan lähettämistä televisioruudulle. Yksi erikoinen uusi ominaisuus on Pop Up Play, joka on käytännössä televisioista tuttu kuva kuvassa -toiminto. Sen avulla voi jatkaa videon katselua samaan aikaan kun käyttää puhelimella muita sovelluksia. Ominaisuuden käytännöllisyyys on kuitenkin kyseenalainen vain 4,8 tuuman kokoisella ruudulla.
Fyysisiltä mitoiltaan puhelin on 136,6 x 70,6 x 8,6 mm. Mittojensa puolesta se ei siis pyri erityisesti kilpailemaan ohuudellaan. Suurempi koko mahdollistaa kohtuullisen 2100 mAh akun asentamisen laitteeseen.
Sovelluspuolella Galaxy S III on oppinut kuuntelemaan ja lisäksi myös katselemaan käyttäjäänsä. Samsungin mukaan puhelimessa on panostettu luonnoliseen vuorovaikutukseen. Galaxy S III osaa seurata käyttäjän silmänliikkeitä tunnistaakseen katsooko käyttäjä vielä puhelinta esimerkiksi pidempää tekstiä lukiessaan, jolloin ruutua ei tarvitse koskettaa pitääkseen sen päällä. Kasvojentunnistusta käytetään lisäksi käyttäjän sosiaalisten verkostojen rakentamiseen, kun puhelin pyrkii kuvia analysoimalla yhdistämään samojen henkilöiden eri käyttäjtilejä toisiinsa. Mikrofonia hyödynnetään Applen Sirin tyyliin uudessa S Voice -toiminnossa ja puhelin voi kertoa esimerkiksi säätilasta, sen voi ohjeistaa merkkaamaan kalenteriin tapahtumia tai soittamaan halutulle henkilölle.
Luonnolliseen vuorovaikutukseen kuuluu myös toiminto, jolla puhelin osaa soittaa henkilölle, jolle käyttäjä on parhaillaan kirjoittamassa viestiä, jos puhelimen nostaa korvalle. Ele toimii myös valitsemalla osoitekirjasta henkilö ja nostamalla puhelin korvalle.
Samsung lupaa ensimmäisten laitteiden saapuvan myyntiin Euroopassa toukokuun loppuun mennessä ja laitteen suositushinta on julkaisun yhteydessä 699 euroa.
Alla Samsungin virallinen mainos.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.