Kommentti: Näin Galaxy S III petti

Matti Robinson
6. toukokuuta, 2012 19:26

Samsung julkisti torstai-iltana odotetun Galaxy S III -puhelimen. Kyseessä oli ehdottomasti yksi vuoden suurimmista mobiilialan julkaisuista, ja se näkyi kaikessa -- paitsi itse laitteessa.
Lontoossa odotukset olivat korkealla, olihan huhuja ja vuotoja nähty jo kuukausien ajan. Valitettavasti tiukasti vartioidut salaisuudet uudesta Galaxystä eivät pysyneet suljettujen ovien takana, joka latisti merkittävästi julkaisua. Juuri mitään odotuksia ei onnistuttu täyttämään, puhumattakaan ylittämään.
Kaiken hypen keskeltä paljastui hyvillä ominaisuuksilla varustettu korkeamman hintaluokan älypuhelin. Niin paljon kuin tuo lause antaakin ymmärtää, kyseessä ei ole se Galaxy, jota kaikki mobiilialaa tarkasti seuraavat odottivat.
Mitä olisimme sitten voineet toivoa uudelta lippulaivalta? Yksinkertaisesti vastaus voisi olla: laitteistoinnovaatioita. Mitäänsanomaton kamera, Pentile-näyttö ja erityisesti pettymys materiaalivalinnoissa, niitä puhelin tarjosi. Kopioituja softaominaisuuksia löytyi eikä edes tehokas järjestelmäpiiri jaksanut innostaa.


Näyttö paljasti lähikuvassa yhden uuden Galaxyn pettymyksistä


Niin paljon kuin puhelin pettikin odotuksia, ei se mikään ennennäkemätön floppi ollut. Edellisen kerran vastaavaa nähtiin iPhone 4S:n julkistuksen yhteydessä. Ja me kaikki tiedämme miten se tarina päätyi. Uudella Galaxyllä on saumat samaan, ainakin melkein.
Ongelma ei ollut se, että puhelimen ominaisuudet eivät olisi hyvät. Tai että kaikkea tätä huipputeknologiaa ei oltaisi pakattu supertiiviiseen, houkuttelevan näköiseen pakettiin. Ongelma oli se, mitä suurten valmistajien lippulaivapuhelimilta odotetaan, jopa vaaditaan.
Verraten pienet ongelmat, kuten Pentile-matriisia käyttävä näyttö tai ikävän halvan oloinen takakuoren materiaali, saavat massiiviset mittasuhteet. Valitettava fakta vain on, ettei uudesta Galaxystä löytynyt mitään mieleenpainuvia uusia ominaisuuksia. Silloin syyniin joutuvat pienemmätkin pettymykset.
Viimeisen silauksen tilaisuudelle teki kliseinen "one more thing", joka paljasti Pop up -putiikit. Käytännössä se kuitenkin valjasti sadat toimittajat rynnimään testilaitteiden kimppuun ja nauramaan Siri-kopiolle.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.