Analyytikot: Microsoft ei anna Nokian upota

Teemu Laitila
7. toukokuuta, 2012 14:28

Nokia on Microsoftin älypuhelinstrategian kannalta niin tärkeä, että ohjelmistojätti on valmis tukemaan Nokiaa huomattavillakin rahasummilla, jos tilanne pahenee nykyisestä. Uutistoimisto Reutersin haastattelemien mobiilialaan erikoistuneiden talousasiantuntijoiden mukaan Nokia ei ole nykytilanteessa houkutteleva ostokohde muille yrityksille eikä Microsoftinkaan uskota havittelevan osia Nokiasta.
Microsoft on investoinut älypuhelinalustansa kehitykseen huomattavia rahasummia jo vuosikymmenen ajan ja Nokia on ensimmäinen merkittävä puhelinvalmistaja, joka on sitoutunut MS:n Windows Phone -järjestelmän käyttöön suuremmassa mittakaavassa. "Jos Nokia ajautuu taloudellisiin vaikeuksiin, uskon, että Microsoft tarjoaa auttavaa kättä", kertoo Nordean analyytikko Sami Sarkamies Reutersille.
Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on jo aiemmin kertonut muutamia yksityiskohtia yhtiöiden välillä viime vuonna solmitusta sopimuksesta. Elopin mukaan Microsoft maksaa Nokialle noin miljardi dollaria vuodessa WP-alustan käytöstä. Toisaalta taas Nokia maksaa Microsoftille normaalit lisenssimaksut. Reutersin haastatteleman nimettömänä pysyttelevän "kokeneen analyytikon" mukaan tuki voisi tarpeen vaatiessa nousta vaikka muutamaan miljardiin dollariin vuodessa.
Vaikka Microsoft on valmis uhraamaan paljonkin rahaa Nokian tukemiseen, sen ei silti uskota havittelevan Nokian ostoa hinnan jatkuvasta laskusta huolimatta. Microsoftin perinteisesti pyrkinyt pysyttelemään erossa laitteistovalmistuksesta jotta yhtiön ei tarvitsisi kilpailla suoraan sen ohjelmistoja käyttävien muiden valmistajien kanssa. Lisäksi Nokian tiukat siteet Microsoftiin tekevät siitä vähemmän houkuttelevan ostokohteen muille alan isoille pelureille.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.