Apple haluaa iPhone5.com-osoitteen itselleen

Teemu Laitila
7. toukokuuta, 2012 17:10

Apple on jättänyt Word Intellectual Property Organizationille hakemuksen, jolla yhtiö hakee omistajuutta iphone5.com-osoitteeseen. Osoitteessa toimii tällä hetkellä iPhone-aiheinen keskustelupalsta, jolla on sivuston omien tietojen mukaan 347 käyttäjää.
Vaikka Apple pyrkii saamaan iPhone5.com-osoitteen hallintaansa, yhtiön ei odoteta nimeävän puhelintaan iPhone 5 -nimellä. Apple on kuuluisa omien tuotemerkkiensä ja niihin läheisesti liittyvien termien mustasukkaisesta suojelusta. Aiemmin Apple on muun muassa estänyt etäisesti iPadia muistuttavien leikkuulautojen myymisen.
Asiasta kertovan Fusible-sivuston mukaan Apple ei ole aikeissa maksaa sivustosta, vaan yhtiö pyrkii samaan osoitteen hallintaansa Uniform Domain-Name Dispute-Resolution Policy -sääntöjen perusteella. UDRP-käytäntö on kehitetty suojaamaan tavaramerkkejä ja niihin liittyviltä domain-nimien väärinkäytöksiltä. Apple on aiemmin vedonnut samoihin sääntöihin hankkiessaan itselleen muita yhtiön tuotteisiin liittyviä osoitteita kuten iphone4s.com, iphoneporn4s.com, iphonesex4s.com ja iphonexxxforce.com.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.