Samsungin ensimmäinen Tizen-laite videolla

Teemu Laitila
8. toukokuuta, 2012 15:23

Samsung on esitellyt San Franciscossa pidetyssä Tizen-konferensissa ensimäistä uuteen käyttöjärjestelmään perustuvaa puhelinmallia. Kyseessä ei kuitenkaan ole myyntiin tarkoitettu versio, vaan erittäin aikaisessa kehitysvaiheessa oleva referenssilaite sovelluskehittäjien testausalustaksi.
The Handheld Blog -sivusto on julkaissut kattavan seitsemän minuutin mittaisen esittelyvideon Samsungin Tizen-laitteesta. Videolla näkyvä varhainen Tizen 1.0 -käyttöjärjestelmä muistuttaa graafisilta elementeiltään vahvasti Samsungin omaa TouchWiz-käyttöliittymää, mutta käyttöjärjestelmästä puuttuu selvästi valmiin järjestelmän käyttöliittymäanimaatiot ja silottelut.
Engadgetin tietojen mukaan referenssilaitteen ruutu on 4,3 tuuman kokoinen ja se toimii 1024x720 pikselin tarkkuudella, eli Tizeniä ei ole tarkoitus asentaa halvimman hintaluokan puhelimiin. Samaa kertoo laiteen sisältä löytyvä kaksiytiminen 1,2 GHz:n taajuudella toimiva prosessori.
Videon perusteella käyttöliittymä vaikuttaisi toimivan sujuvasti. Tizenin sovellukset perustuvat HTML5-tekniikaan. Tizen 1.0 ei sisällä vielä erityisen kattavaa valikoimaa järjestelmän perussovelluksia, mutta ainakin selain toimii videolla nopeasti ja sen tuki HTML5-ominaisuuksille on (luonnollisesti) lähes omaa luokkaansa. Lisäksi videolla näkyy galleriasovelluksen mahdollisuus jakaa sisältöä useiden eri palveluiden kautta.
San Franciscossa järjestettävä Tizen-konferenssi on vasta päässyt alkuun, joten lisää uutisia alustan tulevaisuudesta saadaan todennäköisesti tulevien päivien aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Tizen
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.