Samsung ja Qualcomm kehittämään langatonta latausta

Teemu Laitila
9. toukokuuta, 2012 16:15

Samsung ja Qualcomm ovat yhdistämässä voimiaan kehittääkseen universaalin standardin erilaisten laitteiden langattomaan lataukseen. Niiden lisäksi Alliance for Wireless Power -ryhmään on kutsuttu muita alan isoja vaikuttajia.
Maailmalta löytyy jo useampia eri valmistajien tekniikoita yksittäisten laitteiden lataukseen ilman fyysistä liitäntää, mutta A4WP-ryhmän tavoiteena on kehittää tekniikkaa, jolla voitaisiin ladata useita eri laitteita samanaikaisesti. Langaton lataus on tarkoitus tuoda käytettäväksi kaikkialla työpöydistä autoihin ja muihin tarpeellisiin paikkoihin. Tekniikasta on myös tarkoitus tehdä nykyistä yksinkertaisempaa, jotta se toimisi ilman kalliita käämiratkaisuita, joihin nykyiset langattomat latausjärjestelmät perustuvat.
Järjestön julkaisemassa tiedotteessa todetaan, että "haluamme kehittää yhden spesifikaation, joka soveltuisi usean laitteen samanaikaiseen lataukseen ja se tukisi kaikentyyppisiä laitteita vähävirtaisista Bluetooth-kuulokkeista aina monimutkaisimpiin tablet-laitteisiin".
Sähköä käyttävien laitteiden lisääntyessä jatkuvasti valmistajasta riippumaton universaali langaton lataus voisi helpottaa käyttäjien elämää merkittävästi.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Qualcomm langaton lataus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.