Eduskunta kielsi kännykkäliittymien puhelinmyynnin

Teemu Laitila
10. toukokuuta, 2012 17:38

Eduskunta on kieltämässä kännykkäliittymien puhelinmyynnin kolmen vuoden määräajaksi. Kiellon on tarkoitus astua voimaan kesällä. Väliaikaista kieltoa perustellaan puhelinmarkkinoinnin kohdalla ilmenneillä ongelmilla, sillä erityisesti ikääntyneillä on asiakkailla on ollut vaikeuksia hahmottaa sopimusehtoja puhelinkeskustelun perusteella.
Liittymien myynti puhelimen välityksellä olisi edelleen sallittua asiakkaan omasta pyynnöstä ja operaattorin omien asiakkaiden tapauksessa. Laki kieltää myös teleoperaattoreiden nykyisin harrastaman asiakkaiden takaisin houkuttelun erilaisilla tarjouksilla silloin, kun asiakas on vaihtamassa numeronsa toiselle operaattorille.
Ylen mukaan ongelmia on ollut esimerkiksi siinä, että asiakkaan nykyinen liittymä on saatettu irtisanoa jo pelkän puhelinkeskustelun perusteella, jolloin asiakas on uutta liittymää odottaessaan jäänyt ilman toimivaa liittymää useiksi päiviksi.
Myös perustuslakivaliokunta otti asiaan kantaa, sillä sen tulkinnan mukaan myös markkinointi kuuluu sananvapauden piiriin, vaikkakaan kyseessä ei ole sen ydinalue. Valiokunta päätti kuitenkin hyväksyä lain sillä perusteella, että kyseessä on väliaikaiseksi tarkoitettu toimenpide. Ylen mukaan valiokunta olisi mieluummin parantanut tilannetta valvomalla paremmin lain noudattamista numeronsiirtojen yhteydessä.

Lue myös nämä
Tägit
puhelinmyynti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.