Älykello rikkoi kymmenen miljoonan rajan Kickstarterissa

Teemu Laitila
11. toukokuuta, 2012 12:20

Älykello Pebble on suorastaan murskannut joukkoistettua rahoitusta tarjoavan Kickstarter-palvelun aiemmat ennätykset. Pebble rikkoi aiemman 3,3 miljoonan dollarin ennätyksen jo vajaa viikko projektin julkaisun jälkeen ja kuukauden aikana projekti on saanut kasaan huimat 10,1 miljoonaa dollaria eli noin 7,8 miljoonaa euroa.
Yli 115 dollarin sijoituksen tekevät saavat yhden kellon ja tähän mennessä kelloja on myyty ennakkoon 85 000 kappaletta. Isommilla sijoituksilla saa useampia kelloja sekä enemmän värivalikoimaa. Enempää kelloja ei kuitenkaan ole tukijoille luvassa, sillä projektin vetäjät päättivät huiman suosion jälkeen rajoittaa ennakkoon myytyjen kellojen määrän 85 000 kappaleeseen. Halutessaan kellon voi kuitenkin tilata toukokuun 18. päivä alkaen 150 dollarin hintaan.
Rahoituksen määrän ylittäessä projektin vetäjien odotukset yli satakertaisesti, myös kellon ominaisuudet ovat kasvaneet rahoituksen edistyessä. Uusina ominaisuuksina kelloon lisätty muun muassa vedenkestävyys sekä Bluetooth 4.0, joka saapuu laitteisiin ohjelmistopäivityksen muodossa.
Pebble on älykello, jonka näytössä käytetään E-Ink-tekniikkaa. Vähävirtaisen näyttönsä ansiosta laitteen akun luvataan kestävän jopa yli viikon yhdellä latauksella. Kello liitetään Bluetooth-yhdeydellä Android-puhelimeen tai iPhoneen ja se kykenee näyttämään ruudullaan infoa säästä tekstiviesteihin tai ilmoituksia saapuvista puheluista. Sen avulla voi myös esimerkiksi ohjata musiikkisoitinta Yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on sovelluskehittäjille tarkoitettu kehitystyökalu jonka avulla kellon ominaisuuksia voidaan helposti laajentaa.
Laite sisältää kolmiakselisen kiihtyvyyssensorin, värinätoiminnon sekä neljä fyysistä nappulaa ohjaukseen.

Lue myös nämä
Tägit
Älykello Pebble Kickstarter
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.