Samsung julkaisi uuden Windows Phone -mallin budjettiluokkaan

Teemu Laitila
11. toukokuuta, 2012 16:19

Samsung ollut hetken hiljaa Windows Phone -rintamalla, mutta nyt yhtiö on julkaissut uuden ilmeisesti budjettiluokkaan tarkoitetun Omnia M -mallin. Laitteistonsa puolesta Omnia M ei juuri eroa muista nykyisen sukupolven Windows Phone -malleista.
Omnia M:n ehkä mielenkiintoisin ominaisuus on sen neljän tuuman kokoinen Super AMOLED -näyttö. Samsung ei ole vielä paljastanut laitteen tulevaa myyntihintaa, mutta jos hinta asettuu tarpeeksi alas, Omnia M voisi isohkolla näytöllään tarjota varteenotettavan vaihtoehdon esimerkiksi Lumia 610:n ja 710:n välimaastossa.
Omnia M sisältää tarkemmin tuntemattoman 1 GHz:n taajuudella toimivan prosessorin, joka on siis hitaampi kuin Nokian Lumia 710 - ja 800-malleissa, mutta nopeampi kuin Nokian halvin Lumia 610, jonka prosessori toimi 800 MHz:n taajuudella. Muistia laitteessa on erikoinen 384 megatavua, joka on vähemmän kuin Windows Phone Mango -laitteissa vaadittava 512 Mt, mutta kuitenkin enemmän kuin Lumia 610:n 256 megatavua. Lisäksi laitteessa on vain neljä gigatavua sisäistä tallennustilaa, jota ei voi kasvattaa muistikortilla.
Laitteen takapuolelta löytyy viiden megapikselin kamera varustettuna LED-salamalla ja etupuolelta VGA-kamera videopuhelukäyttöön. Etukamera toimii ainakin Windows Phone -järjestelmän mukana toimitettavan Samsungin oman videopuhelusovelluksen yhteydessä. Lisäksi tarjolla on Samsungin oma Chat ON -viestisovellus sekä Windows Phone -alustan perinteiset palvelut kuten SkyDrive-pilvitallennuspalvelu.
Päivitys 16:59: Samsungin mukaan Omnia M -mallia ei näillä näkymin tuoda ollenkaan Suomen markkinoille eli budjettiluokan WP-vaihtoehdoksi jää edelleen vain Nokian ensi viikolla julkaistava Lumia 610.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Omnia M
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.