Videolla: Asuksen PadFone yhdistää puhelimen, tabletin ja vielä läppärin

Teemu Laitila
14. toukokuuta, 2012 16:41

Asus on julkaissut ensimmäisen virallisen esittelyvideon yhtiön PadFone-laitteesta. PadFone ei ole millään mittapuulla tuore julkaisu, sillä konsepti julkaistiin virallisesti jo viime syksynä. Virallinen mainosvideo kuitenkin viittaa laitteen myyntiin tulon lähestymiseen.
PadFonen sisuskalut ehtivät muuttua ainakin kertaalleen alkuperäisen julkaisun jälkeen ja nyt Android 4.0 -järjestelmää pyörittää sama kaksiytiminen Snapdragon S4 -piiri, joka löytyy myös HTC One S:n sisuksista. PadFonen puhelinosion näyttö on 4,3 tuuman kokoinen ja toimii qHD-resoluutiolla (540x960). Tabletin ruutu on 10,1 tuumaa ja sen resoluutio yltää 1280x800 pikseliin.
Muilta ominaisuuksiltaan PadFone vastaa hyvin muita tämän hetkisiä Android-huippumalleja. Järjestelmämuistia löytyy gigatavu, sisäistä tallennustilaa mallista riippuen 16 - 64 gigatavua (ja micro-SD-paikka), kameran tarkkuus on kahdeksan megapikseliä ja linssin suurin aukonkoko on F2.2. Puhelimessa on 0,3 megapikselin etukamera ja myös tablet-telakassa on 1,3 megapikselin eteenpäin suunnattu kamera.
Pelkkä puhelin painaa 129 grammaa akun kanssa ja tablet-telakan painoksi kerrotaan 724 grammaa. Telakan avulla myös akkukesto kasvaa huomattavasti. Puhelimen akku on 1520 mAh, mutta telakasta löytyy lisäksi 6600 mAh akku, jolla puheaika kasvaa huomattavasti. Yksi paketin erikoisuus on stylus-kynänä toimiva kuuloke. Kynällä voidaan ohjata tablettia, mutta puhelimen ollessa liitettynä tablettiin, toimii stylus puhevälineenä.
Asuksen mukaan puhelimen myyntihinta tulee olemaan 459 euroa. Tablet-telakka tuo lisähintaa 159 euroa. Yhtiö ei ole kuitenkaan paljastanut koska laitetta voisi löytää kauppojen hyllyiltä.

Lue myös nämä
Tägit
Asus Asus PadFone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.