Nvidian haltuun läjäpäittäin 4G-patentteja

Matti Robinson
15. toukokuuta, 2012 14:51

Patenttien määrä ja laatu määrittelee nykypäivänä ison osan yhtiön arvosta. Langattomien viestinten patentit ovat kovaa huutoa, jonka huomaa jatkuvasti käytävistä patenttitaistoista. Nvidiaa ei tunneta niinkään mobiilipantettien saralta, mutta nyt siihenkin on tulossa pienimuotoinen muutos.
Grafiikkasuorittimia ja järjestelmäpiirejä kehittävä Nvidia on yhteistyössä Intellectual Venturesin kanssa ostanut noin 500 patenttia langattomia yhteyksiä kehittävältä IPWirelessilta. Patentteihin kuuluu useita LTE, LTE Advanced ja 3G/4G-patentteja.
Intellectual Ventures on yksi Yhdysvaltain suurimpia patenttitaloja, joka linsensoi omistamiaan patentteja teknologiayrityksille. Patenttejen omistajuus jakautuu Nvidian ja Intellectual Venturesin kesken, mutta IPWireless säilyttää oikeuden käyttää patentteja ilman rojaltimaksuja.
Nvidialle LTE- ja 4G-tekniikan patentit voivat olla erittäin arvokkaita, sillä yhtiö ei ole vielä saanut lyötyä uuden sukupolven nettiyhteyksiä omiin Tegra-järjestelmäpiireihinsä.

Lue myös nämä
Tägit
NVIDIA NVIDIA Tegra IPWireless
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.