Videolla: Tizen todistaa HTML5:n suorituskyvyn

Teemu Laitila
16. toukokuuta, 2012 10:16

Samsungin, Intelin sekä muiden alan toimijoiden kehittämä Tizen todistaa, että HTML5 on varteenotettava vaihtoehto mobiililaitteenkin käyttöliittymän toteutukseen. Tizen on tuorein avoimista Linuxiin pohjautuvista mobiilikäyttöjärjestelmistä ja se nojaa pelkkään HTML5-tekniikkaan sovelluskehityksessään.
Tizenistä aiemmin nähtyjen kuvien ja videoiden perusteella alusta on vielä erittäin alkutekijöissään ja sen monet graafiset elementit on lainattu Samsungin omasta Android-skinistä TouchWizistä. Viime viikkoisessa Tizen-konferenssissa kuitenkin esiteltiin muutama sovellusdemo, jonka perusteella Tizenin ei tarvitse jäädä paitsi silmäkarkista HTML5-pohjaisuutensa vuoksi. Videolla esiteltävät galleriasovellukset vaikuttaisivat pyörivän erittäin sujuvasti pelkän HTML:n voimin.
Tizenin valttina kehittäjille markkinoidaan juuri HTML5:n, JavaScriptin ja CSS:n avulla tapahtuvaa sovelluskehitystä. Perinteisesti web-tekniikoiksi mielletyillä työkaluilla sovelluskehitys voi joissain tapauksissa olla huomattavasti nykyisiä alustoja nopeampaa.

Lue myös nämä
Tägit
HTML5 Tizen
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.