WSJ: Android 5.0 Jelly Bean tuo mukanaan useita Nexus-laitteita

Teemu Laitila
16. toukokuuta, 2012 10:49

Google on tuomassa markkinoille useita Nexus-laitteita seuraavan ison Android-julkistuksen myötä, väittää Wall Street Journal. Lehden lähteiden mukaan uudella strategialla pyritään yhtenäistämään Android-tarjontaa, vähentämään Androidin paljon parjattua sirpaloitumista ja vähentämään erityisesti amerikkalaista mobiilioperaattoreiden sananvaltaa käyttöjärjestelmäkehityksessä.
Seuraavan iso Android-päivitys tunnetaan koodinimellä Jelly Bean ja sen versionumeroksi veikkaillaan Android 5.0. Tähän saakka uuden Androidin myötä on julkaistu yhden valmistajan Nexus-lippulaiva, mutta Jelly Beanin myötä Nexus-laitteita nähtäisiin useammilta valmistajilta ja puhelinten lisäksi tulossa olisi myös Nexus-tabletti.
Samalla kun Google pyrkii vähentämään hajontaa Android-versioiden välillä, yhtiö haluaa parantaa Androidin kilpailukykyä esimerkiksi iOS:n nähden. Tähän saakka Google ei ole luovuttanut uusien Android-versioiden lähdekoodia muille kuin kunkin sukupolven Nexus-laitteen valmistajalle ennen julkaisua. Nyt useampi valmistaja saa lähdekoodin ennen julkaisua, mutta ehtona on ilmeisesti Androidin pitäminen alkuperäisessä ulkoasussaan. Lisäksi uudella strategialla pyritään hälventämään laitevalmistajien pelkoja siitä, että Googlen vielä viimeistelemätön Motorola-kauppa johtaisi tulevaisuudessa Motorolan suosimiseen muiden kustannuksella.
WSJ:n tietojen mukaan Android 5.0 Jelly Bean julkaistaisiin marraskuun aikana, jotta laitteet ehtivät kauppoihin vuoden tärkeimpänä shoppailusesonkina.
Käyttäjien kannalta Googlen strategiamuutos olisi pelkästään hyvä asia. Ostajan valinnanvara "puhtaan" Android-version osalta kasvaisi huomattavasti, kun jokaisella merkittävällä valmistajalla olisi oma "vanilla" Androidiin perustuva laitteensa. Muokkaamattomien Androidien myötä ajantasaista käyttöjärjestelmäversiota käyttävien joukko kasvaisi huomattavasti nykyisestä ja pääsy lähdekoodeihin jo ennen julkaisua nopeuttaisi myös muiden laitteiden järjestelmäpäivitysten aikataulua nykyisestä.

Lue myös nämä
Tägit
Android Nexus Android 5.0
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.