Kyocera esitteli Android-puhelimen ilman kaiutinta

Teemu Laitila
17. toukokuuta, 2012 16:40

Japanilainen Kyocera on tuonut kotimaassaan myyntiin Android-puhelimen, joka kuljettaa äänen käyttäjän korvaan ilman perinteistä etupanelista löytyvää kaiutinta. Kyocera kutsuu tekniikkaa nimellä "Smart Sonic Receiver" ja se perustuu ääniaaltojen johtumiseen kuuloelimille kudosta pitkin värähtelemällä.
Kyoceran mukaan kyseessä ei ole sama luuta pitkin johtumiseen perustuva tekniikka, jota käytetään esimerkiksi kuulokojeissa vaan keraamisen muuntimen avulla puhelimesta tuleva ääni kulkee kudoksen lisäksi myös ilmassa värähtelemällä. Testiraporttien mukaan puhelin toimii loistavasti meluisammassakin tilanteessa, jossa normaalilla kaiutinpuhelimella voisi olla vaikeuksia. Kaiuttimen puute mahdollistaa myös uudenlaisen ulkoasun, jossa näyttö yltää käytännössä puhelimen yläreunaan saakka.
Smart Sonic Receiver -tekniikkaa käytetään aluksi kahdessa Japanissa myyntiin tulevassa puhelinmallissa. Toinen malleista peruskäyttäjille suunnattu perinteisempi simpukkapuhelin, mutta toinen on moderni Android-puhelin neljän tuuman AMOLED-näytöllä. Urbano Progresso -nimellä tunnettu Android-puhelin sisältää uusimman version käyttöjärjestelmästä (Android 4.0) ja Qualcommin MSM8655 järjestelmäpiirin, joka toimii 1,4 GHz:n taajuudella.
Koska kyseessä on Japanin markkinoille suunnattu puhelin, siitä löytyy paikallisia erikoisuuksia kuten televisioviritin, infrapunaportti ja kaksi erillistä NFC-sirua.
Kyocera aikoo lanseerata Smart Sonic Receiver -tekniikkaan perustuvia puhelinmalleja myös Yhdysvaltain markkinoille, mutta Euroopan julkaisusta ei ole tietoja.

Lue myös nämä
Tägit
Kyocera Urbano Progresso
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.