Nano-SIM-väännön ratkaisuksi ehdotetaan kompromissia

Manu Pitkänen
18. toukokuuta, 2012 11:56

Tämän vuoden alussa puhelinvalmistajat, etupäässä Nokia ja Apple, väänsivät kovasti kättä siitä kenen ehdotus nano-SIM-kortista hyväksytään ETSIssä. Nokkapokkaa käytiin niin kulisseissa kuin julkisuudessakin. Kiista ei ole vielä ratkennut, mutta yritys on silti kova.
Nokian ja Applen lisäksi RIM ja Motorola ovat laittaneet lusikkansa nano-SIM-soppaan. Jälkimmäinen kaksikko on asettunut Nokian kanssa yhteisen standardiehdotuksen taakse, jossa SIM-kortin perinteinen muotoilu rikotaan parempien teknisten ominaisuuksien saavuttamiseksi. Applen ehdotuksessa kortti on käytännössä lähes äärimmilleen kutistettu versio nykyisestä SIM-kortista.
Tuloksettomissa neuvotteluissa heräsi ajatus siitä, että osapuolien tulisi keksiä kompromissiratkaisu. Matalaa profiilia pitänyt Samsung tukee ajatusta. Apple ei uskonut tällaisen olevan mahdollista, mutta ei kuitenkaan tyrmännyt sitä. RIM ja Motorola käärivät hihat ylös ja ovat työstäneet uutta ehdotusta, jossa Nokian, RIM:n ja Motorolan sekä Applen ehdotukset yhdistetään.
Tuloksena on tullut Applen nano-SIM-kortti, johon on lisätty pitkään sivuun pieni lovi (perintöä vastakkaisesta ehdotuksesta). Se on taaksepäin yhteensopiva, eli uutta korttia voidaan käyttää nykyisissä puhelimissa adapterin avulla. Lisätyn loven ansiosta kortti voidaan laittaa puhelimeen (ja poistaa) push-push-tekniikalla, eli samaan tapaan kuin SD-korteissa.
Osapuolet kokoontuvat 31. toukokuuta ja 1. kesäkuuta Japanin Osakassa. Tuolloin kuultanee lisätietoja kompromissin kohtalosta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Samsung SIM-kortti nano-SIM mikro-SIM
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.